7 September 2014

Bloglist Terbaru



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Baiklah kali ini angah nak beritahu bahawa blog-blog dibawah akan dimasukkan ke dalam bloglist DJH!!! Tahniah diucapkan kepada mereka semua. :D


Tahniah!!


Read more ...

Too Depending : Bangang Abadi




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa yang angah nak cakapkan kali ini adalah  angah meluat dan tak suka dengan orang yang suka mengharapkan orang lain untuk melakukan kerja bagi dirinya.Macam apa yang angah sedang lalui seorang diri.
Kebanyakan orang suka mengambil kesempatan terhadap orang lain. Misalnya bila seseorang itu dah siap assignmentnya,maka rakan2 yang berpuluh-puluh lagi tu akan nak pinjam kerja yang dah siap. Tak ke itu sesuatu yang bangang?
Kerja yang dibuat dengan teliti,siang malam tak tidur,last-last kali orang2 yang malas ni,hanya tau copy paste segala kerja. Ini sangat tidak adil.
Bagi angah sendiri,kadang-kadang angah rasa macam malas nak tolong,tapi bila fikir balik,ada baiknya bila tolong orang tanpa harapkan balasan,sebab suatu masa nanti bila kita dalam keadaan susah,mungkin dia akan tolong kita.
Tapi nak tolong pun ada hadnya. Takkanlah sampai setiap kali assignment semua nak kena tolong. Ye dak? 

Read more ...