21 September 2014

Sakit Tekak : Practice


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hari ni just nak update tentang apa yang angah buat untuk hari ini. Memandangkan esok iaitu hari isnin merupakan tarikh untuk angah dan rakan sekelas menduduki exam tradisional,makanya hari ini memerlukan angah untuk prektis sehabis baik.
Tetapi yang merungsingkan angah adalah,untuk exam kali ini,angah kena main FLUTE iaitu sejenis alat yang ditiup. Angah perlu memainkan alat ini bersama-sama rakan yang lain dalam bentuk ensemble muzik melayu asli.
Lagu-lagu yang akan dimainkan oleh kumpulan angah adalah Hati Kama nyanyian Siti Nurhaliza dan Noraniza Idris,kemudian lagu Ya Maulai nyanyian Siti Nurhaliza dan juga lagu terakhir iaitu Tidurlah Nanda nyanyian Normadiah.
Disebabkan angah hanya berlatih flute hanya ketika nak exam sahaja,jadi ianya agak sukar untuk angah dapatkan rentak dan juga rhythm yang betul.Sebab apa? Angah kena belajar main flute dahulu. Sememangnya angah tak pernah terfikir yang angah akan bermain flute,tetapi rupanya untuk exam kali ini angah kena main flute.
Apa-apapun angah harapkan dapat buat yang terbaik esok hari. Tolong doakan angah ye! :D 
 
 
Read more ...

Profile Picture


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Just nak post gambar sendiri je. Haha. Sebenarnya angah takde idea nak tulis,jadi angah harap dengan adanya gamabr angah kat sini,maka meriahlah sikit blog angah ni?. Eh? haha
Angah masih mencari mood untuk berblogging seperti dulu. Memandangkan sekarang sudah dipenghujung semester,angah kena bekerja keras untuk naikkan balik ranking blog DJH yang semakin teruk ni. 
Read more ...