25 September 2014

BLOGGER yang saya jadikan contoh ialah....



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Apa yang angah nak ceritakan kali ini adalah berkenaan seorang blogger yang angah jadikan sebagai contoh dalam bidang blogging ini.Sememangnya dalam dunia blogging ini,kita sepatutnya mempunyai seorang role model untuk kita jadikan sebagai contoh.
Macam angah sendiri,apa yang penting,angah belajar daripada blogger ini. Angah belajar cara untuk hasilkan blog yang mantap,cara berinteraksi dengan pengomen,cara untuk urusakan blog dengan betul.
Siapakah blogger itu?


Tidak lain tidak bukan adalah blogger Mialiana. Seorang blogger yang bagi angah adalah otai.Blogger yang tak pernah sombong dan membangga diri.Angah suka cara Kak Mialiana uruskan blognya meskipun dia busy dengan kerja lain.Boleh dikatakan setiap hari pasti ada entry-entry menarik yang dihasilkan.
Selain itu,Kak Mialiana juga pernah mengajar angah beberapa perkara dalam coding blog,dalam uruskan blog dan juga lain-lain lagi. Angah juga suka dengan blog http://www.mialiana.com/ sebab dari segi reka bentuk blog yang menarik.Kalau diperhatikan,blog angah ini adalah mirip seperti blog Kak Mialiana,tetapi angah edit beberapa bahagian untuk jadikan seperti blog angah sendiri.
BUKANlah kita tiru blog itu semata-mata tetapi kita hanya ikut segala tips yang diberikan oleh blogger yang dijadikan sebagai contoh. Jadi,bagaimana dengan anda pula? Siapakah blogger yang menjadi contoh bagi anda? 
Read more ...

Soal Selidik 3 : Anda Berasal Dari Mana?





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Angah baru sahaja selesai menyiapkan soal selidik di fanpage diari jejaka hangat. Soal selidik berkenaan Anda Berasal Dari Mana?. Soal selidik yang dijalankan untuk melihat blogger dari manakah yang paling ramai yang aktif di fanpage DJH.
 Terdapat 15 jawapan yang boleh dipilih oleh semua blogger.Alhamdulillah,seramai 55 blogger telah turut serta dalam soal selidik kali ini. Jadi,mari kita tengok apakah hasil dari soal selidik kali ini.



Terengganu menjadi negeri paling ramai blogger yang mengunjungi fanpage DJH. Manakala tiada blogger dari negeri Perlis mahupun Pahang. Untuk negeri-negeri yang lain,negeri Johor dan Negeri Sembilan antara negeri yang mempunyai blogger yang agak ramai yang memberikan respond dalam soal selidik kali ini.


Terengganu : 18%
Johor : 15
Negeri Sembilan :11
Kelantan :11%
Kedah : 9%
Selangor : 7%
Sabah : 7%
Pulau Pinang : 5%
Perak : 5%
Melaka : 4%
Sarawak : 4%
Kuala Lumpur : 4%
Labuan : 2%
Perlis : 0%
Pahang: 0%

Terima kasih kepada semua yang turut serta dalam soal selidik kali ini.Ada blogger yang tidak memberikan link blognya,maka tak dapatlah angah nak letakkan linknya di sini.Apa-apapun jom kita blogwalking peserta-peserta soal selidik kali ini.


  1. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/
  2. http://husnazahidi.blogspot.com
  3. http://diarisihazimah.blogspot.com/
  4. http://www.mummysupplementshop.blogspot.com/
  5. http://enciktuanbesar.blogspot.com/ 
  6. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/
  7. http://sakuraungu92.blogspot.com/
  8. http://diarionlinenurul.blogspot.com/
  9. http://dingraphic.blogspot.com/
  10. http://sallyadan.blogspot.com/ 
  11. http://www.cekgunorazimah.com/
  12. http://nisashahrien.blogspot.com/
  13. http://ceritamayapersada.blogspot.com/ 
  14. http://www.mieyaatiera.com/
  15. http://bittersweetmemoryofme.blogspot.com
  16. http://narbana97.blogspot.com/
  17. http://cikernyassmien.blogspot.com/
  18. http://adnan-daughter.blogspot.com/
  19. http://anagurlz87.blogspot.com/
  20. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/
  21. http://www.mialiana.com 
  22. http://satujanjikita.blogspot.com/ 
  23. http://cikmatahariku.blogspot.com/ 
  24. http://nurfarahudahud.blogspot.com/
  25. http://kathyrbain.blogspot.com/
  26. http://jnjikita.blogspot.com/
  27. http://theonlygirl98.blogspot.com/ 
  28. http://cammylia.blogspot.com/
  29. http://keranaakumalu.blogspot.com/
  30. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/
  31. http://amirahamer.blogspot.com
  32. http://hajarashikin.blogspot.com/
  33. http://wan-sarah.blogspot.com/
  34. http://ummisyafiqahfarhana.blogspot.com/
  35. http://fluffypocoyogirl.blogspot.com 
  36. http:/pinkiesmemo.blogspot.com
  37. http://eyranasrin.blogspot.com/
  38. http://shairadiaries.blogspot.com/
  39. http://zanahassan-zana.blogspot.com/
  40. http://farhana-mohamad.blogspot.com/
  41. http://namakuroza.blogspot.com/
  42. http://kathyrbain.blogspot.com/
  43. http://mardiahdiana.blogspot.com/
  44. http://murnimohdyusof.blogspot.com/
  45. http://bakaljenazah94.blogspot.com.es/?m=1
  46. http://sayasukaimaginasi.blogspot.com/ 
  47. http://craxyfille.blogspot.com 
  48. http://syaza-applemints.blogspot.com/
  49. http://www.published2u.com/ 
Klik sini untuk lihat Soal Selidik terdahulu :-


Read more ...

Sampai Ke Rumah Sendiri : Kulim



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Alhamdulillah,perjalanan dari Shah Alam ke Kulim selamat dilalui. Perjalanan yang mengambil masa sebanyak 5 jam lebih akhirnya berbaloi juga bila kita dapat tengok rumah kita sendiri. Lebih dua bulan angah tak balik rumah,akhirnya dapat jugak menjejakkan kaki ke bilik sendiri.
Ada banyak benda baru kat rumah,contohnya anak kucing baru. Comel sangat. Bulu yang gebu. Pula lah lama angah duduk kat Shah Alam,sampaikan ada kucing baru kat rumah. Apa lagi yang baru? Ada banyak aksesori baru kat halaman rumah.
Yang penting tiada ahli keluarga baru,yakni adik beradik masih sama dan ibu bapa masih yang sama. Sukur alhamdulillah.
Kenapa Angah Balik?

Pertama sekali adalah sebab angah sedang bercuti selama seminggu.Sebenarnya sekarang adalah minggu peperiksaan akhir. Tapi disebabkan ruang hari yang banyak antasa setiap paper,jadi angah pilih untuk balik rumah dahulu. Masih ada 3 lagi paper yang beum angah duduki.
Sebab kedua,angah nak lari dari kesibukan Shah Alam. Entahlah,semakin lama angah tinggal di sana,semakin tension dengan pelbagai kerenah manusia. Lagi pun dapatlah angah bersama family di rumah.
Sekian. 
Read more ...