27 September 2014

Apakah Berat Blog Anda?Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Anda dah check berat blog anda? 
Kenapa perlu check berat blog? 
Macam mana nak check?

Sebenarnya kita kena check berat blog kita.Sebabnya ianya adalah untuk memastikan blog kita sentiasa ringan.Bila blog dah ringan,maka cepatlah untuk sesuatu blog itu loading.Bila blog itu cepat loading,maka ramai blogger boleh berblowalking di blog anda tanpa ada rasa ragu-ragu lagi.Faham kan?
Apa yang angah tahu,kita hendaklah memastikan blog kita beratnya di bawah daripada 150.00KB. Macam blog angah sendiri,masih ada sesuatu yang perlu diperbaiki sebab masih lagi diatas 150.00 KB.
Anda juga boleh check berat blog anda menggunakan form di bawah. Ianya akan membawa anda terus ke page yg memaparkan berat blog anda.Selamat mencuba! 


Domain / URL Yang Ingin Disemak 


Masukkan satu URL dalam satu baris (Maksimum sehingga 10)

(contoh : www.diarijejakahangat.com)


Kredit :  Mialiana
Read more ...

Nak Masuk Dalam BLOGLIST DJH?
Mencari Blog Untuk Dimasukkan ke dalam BLOGLIST.
1. Follow Blog DJH
2. Like Fanpage DJH
3. Tinggalkan di ruangan komen link blog anda.

Contoh komen :
4. Selesai.
20 blog dicari untuk dimasukkan di dalam senarai blog di blog DJH.
Tamat 29 September 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pencarian Bloglist untuk Bulan OKTOBER sudahpun bermula. Kepada anda yang berminat untuk masuk ke dalam senarai blog di blog DJH bolehlah mengikuti syarat-syarat dan arahan di atas.
Senang dan mudah bukan? Hanya perlu LIKE dan FOLLOW sahaja. Yang penting tiada banyak syarat yang dikemukakan. Kalau melebihi daripada 20 blog,angah akan lakukan pengundian.
Untuk pencarian kali ini,angah melakukan pencarian di dua tempat iaitu di FANPAGE dan juga di BLOG. Jadi kepada mereka yang belum join lagi,boleh turut serta dengan menghantarkan komen link blog anda di ruangan komen entry ini. 
Sekian Terima Kasih. 


Read more ...

Super Spontan 2014: Fad Mangsa Di Minggu Keempat


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setelah seminggu berehat bagi memberi laluan kepada Anugerah Lawak Warna minggu lalu, program komedi Super Spontan 2014 kembali bersiaran seperti biasa dengan aksi yang lebih hebat.Sekali lagi, kumpulan Mawas Berduri terpaksa akur selepas tewas kepada kumpulan Biawak Laser sebentar tadi dengan beza peratusan undian yang tidak begitu jauh.
Ahli kumpulan Mawas Berduri diwakili oleh Yus (Sugar Kane), Rahim (Underteko), Jihan (Jihan Everdeen), Fad (Shawn Mail) dan  Johan (Abe Macho) terpaksa membuat undian bagi memilih siapakah ahli kumpulan mereka yang terpaksa disingkirkan.
Fad atau Shawn Mail tidak bernasib baik selepas menerima undian penyingkiran tertinggi menerusi ahli kumpulan Mawas Berduri sendiri. Penyingkiran Shawn Mail menyaksikan Mawas Berduri hanya tinggal empat orang peserta dan harus memberikan saingat sengit buat ahli kumpulan Biawak Laser yang terdiri daripada Reza selaku pengurus dan diwakili oleh Shuib (Raksasa Comey), Tauke (John Senah), Shahrol (Super Gayung), Michael Ang (Angpaou Man), Achey (Acik Gelek) dan Abam (Johnny Bear). 
 Sumber : AstroGempak
 Pandangan Angah :-
Buat pertama kalinya angah tengok cerita ni secara live di rumah. Dengan family,bagi angah,rancangan ni best. Itu saja. huhu.. 
 
 
Read more ...