14 Oktober 2014

Harga Tambang Bas Naik Melampau!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Apa yang angah nak ceritakan kali ini adalah tentang tambang tiket bas untuk perjalanan angah dari Shah Alam ke Kulim.Sememangnya sudah menjadi kebiasaan untuk angah pulang ke Kulim dengan menaiki bas.Apa yang angah kesalkan adalah tambang yang semakin mahal.
Kalau dulu,angah pernah naik bas dari Shah Alam ke Kulim dengan tambang berharga RM38. Kemudian saban tahun,harganya naik kepada RM40. Kemudian,naik lagi kepada RM44. Dan kini harganya melambung tinggi kepada RM48.
Kenaikan yang boleh dikatakan sangat melampau. Bagi angah sendiri,takkanlah sampai beringgit-ringgit.Kalau perkhidmatan itu dinaiktaraf macam,dalam bas ada peti ais ke,ada televisyen sorang satu ke,atau WIFI laju ke,oklah jugak. Tapi dari dulu sampai sekarang sama sahaja.
Janganlah gunakan alasan minyak naik 20 sen untuk naikkan tambang bas beringgit-ringgit. Jangan sampai nanti ramai-ramai boikot naik bas pulak.
Mood : Geram. 
 
 
 
Read more ...

Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


  • Buat satu entri dengan tajuk - Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM
  • Masukkan banner di bawah ini di dalam entri, hanya salin kod HTML di bawah yang disediakan dan masukkan ke dalam entri penyertaan.

  • Like fanpage HASRULHASSAN.COM di Facebook untuk tips blogging, panduan blogger, informasi terbaik, peluang buat duit dengan blog dan juga peluang dapat hadiah-hadiah percuma.
Jom join!! :D
Read more ...

Ranking Alexa 14.10.2014
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah,perkara pertama yang angah buat bila sampai sahaja di rumah dan bukak laptop adalah online. Seterusnya,angah check ranking Alexa untuk blog DJH pulak. Alhamdulilllah,daripada lebih 6000 kini angkanya semakin mengecil.
Global Rank

609,393

Rank In Malaysia
2,637

Alhamdulillah,hasil usaha yang kuat telah membuahkan hasil. Kini,angah akan berusaha lagi untuk perbaiki ranking DJH.
Sekian. 
Read more ...