22 Oktober 2014

Maharaja Lawak Mega 2014 Akhirnya Kembali!



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum ini Astro Gempak telah kongsikan kepada anda beberapa berita mengenai Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014).Tetapi ramai yang tertanya-tanya siapakah peserta dan pengacara bagi MLM 2014 yang bakal bersiaran pada 14 November ini di Astro Warna (saluran 132) dan Mustika HD (saluran 134). 
MLM 2014 masih mengekalkan pengacara berkalibernya, Dato' AC Mizal.
Di bawah Astro Gempak kongsikan senarai lengkap nama peserta yang bakal berentap untuk memenangi wang tunai RM500,000.

Senarai Perserta Fast Lane ( Layak Secara Automatik): 

  1.  Sepahtu – Jep, Shuib & Ilya
  2.  Shiro – Ajak & Shahrol
  3.  Bocey – Acey, Abam & Fad
  4.  Virus – Tauke, Yus & Zizan
  5.  Nabil
  6.  Comey – Suhaimi & Rophie
  7.  SYJ – Jihan Muse, Yassin & Yassin
  8.  Jalor – Along, Rahim & Joey
  9.  Sayot – Zam Jr (Skool Of Lawak), Filzah (Skool Of Lawak), One (Skool Of Lawak)
  10.  Kepoh – Izu, Pian & Kamal 

Selain 10 peserta di atas, terdapat 16 peserta lagi terpaksa bersaing dalam pusingan ‘Hot Seat’ (Kerusi Panas) untuk melayakkan mereka bersaing bersama peserta ‘Fast Lane’. Antara kumpulan yang bakal berentap dalam ‘Hot Seat’ pada 31 Oktober dan 7 November ini pada pukul 10 malam di saluran Astro Warna ialah Wala, Zero dan Mamu. 

16 peserta ini perlu merebut empat tempat untuk melengkapkan 14 Finalis MLM 2014: 
  1.  Ekzos – Jon LNJ, Raja Azri & Lie (Kumpulan Cuit)
  2.  Mamu – Ajo & Abu
  3.  Sakan – Jelut, Ash & Pakku
  4.  Samurai – Arin, Man (Raja Lawak) & Acong
  5.  Cak – Azmir & Ikhtiaruddin
  6.  Spark – Mail, Yus & Azmi (Kumpulan Ketampi)
  7.  Qtaro – Munir, Chot & Syed Ali
  8.  Token – Radhi OAG, Wira (Kumpulan Wili), Ezad Lazim
  9.  Chilok – Chiwan, Achok, Wan Lopez
  10.  Badboy – Aboy & Bard
  11.  Zero – Sahrif, Syaiful & Sharif
  12.  Glory – Aziz Kota, Elly & Sathia
  13.  Shake – Amirullah, Bell Ngasri & Haszmi
  14.  Gap2 – Azlan, Rohaizat, CT Chubby
  15.  JBOND – Che Mat & Pak Cu
  16. Wala – Lopz & Wan

SUMBER : ASTROGEMPAK 

Pendapat angah  :

Tahniah diucapkan kepada semua kumpulan yang bakal beraksi dalam Maharaja Lawak Mega 2014. Beberapa kejutan telah kita saksikan walaupun rancangan itu belum bermula. Apa-apa pun angah harap agar rancangan ini akan terus mendapat perhatian rakyat Malaysia.
Read more ...

Tutorial Centerkan Header Blog


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kita bersama lagi dalam rancangan Tutorial Bersama DJH. Kali ini angah akan berkongsi tentnag cara-cara nak centerkan header blog. Seperti agah sendiri,header merupakan sesuatu yang penting. Kerana jika cantik headernya,maka in shaa Allah keseluruhan blog juga cantik.
Ada juga orang yang suka melihat header blog daripada melihat entri. Selain itu,kedudukan header yang tepat perlulah dititikberatkan. Jom sama-sama kita belajar... 


CARA PERTAMA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Crtl + F , dan cari kod kat bawah ni :

#outer-wrapper {

3. Pastu , bawah kod yang anda carikan tadi tuh , ada kod ni kan ??
 background:#FFFFFF;
width: 1000px;

*Itu pun , sebagai contoh sahaja.
4. Makna nya , outer wrappertu . 1000px taw ?? Anda punya,mungkin berlainan.

5. Tapi , tak siap lagi ni . Kemudian , anda cari pulak kod ini..
#header-wrapper {

6. Dah jumpa kan,  Pastikan width dekat header dengan outer wrapper tu sama .Jadi anda punya header akan jadi center.

7 . Preview dahulu . Dah jadi , baru anda boleh SAVE.

CARA KEDUA

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F , cari :

/* Content

3.  Lepas tu , copy kod kat bawah ni , then paste ATAS kod yang korang carikan tadi tu  .

.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

4. Paham ke tidak ?Jika anda tak paham , cuba tengok contoh ni :

.Header img {
margin-$startSide: auto;

margin-$endSide: auto;
}
/* Content
----------------------------------------------- */

5 . Preview dahulu . Kalau jadi ,anda boleh SAVE.
Sekian sahaja.
Read more ...

Meriah!! : Deepavali..




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Meriah!! Itulah perkataan yang dapat digambarkan apabila angah merasai pengalaman itu sendiri. Tepat 12 tengah malam kelmarin,bunyi mercun dan meriam kedengaran di seluruh pelusuk tempat kediaman angah.
Yang paling baik ialah sampai ke saaat angah update entry ini,masih lagi kedengaran bunyi meriam. Terbaik!! Bagaimana dengan Deepavali di tempat anda? 

Read more ...

Wordless Wednesday 40 : Bestfriend



Bestfriend

Read more ...