25 Oktober 2014

Google Plus : Penting atau tidak??Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pertama sekali,angah ingin bertanya,adakah anda semua sudah mempunyai akaun Google Plus? 
Secara jujurnya,angah yakin bahawa anda semua sudah memiliki akaun Google Plus ini,sebab ianya adalah sesuatu yang sangat penting pada masa kini. Semakain ramai blogger yang menyedari kepentingan Google Plus ini.
Kedua,adakah anda telah menguruskan akaun dengan betul-betul?
Apa yang dimaksudkan ialah,adakah anda dah gunakan ruangan itu secara betul dan tepat? Macam angah sendiri,bila angah search nama angah di Google iaitu Mohamad Khairil, akan keluar di Google akan google plus angah. 
Sememangnya angah jarang menggunakan Google Plus pada awal-awal kemunculannya. Tapi sejak akhir-akhir ini,angah merasakan ianya merupakan sesuatu yang wajib. Kalau dahulu,hanya widget Follower sahaja yang dianggap penting,kini widget Google Plus juga perlu dianggap penting.
Dengan adanya Google Plus ini, ia akan memudahkan kita untuk blogwalking kerana entry-entry baru daripada orang yang kita Follow akan kelihatan akaun kita. Apa yang angah suka ialah,ianya lebih menarik sebab semua akaun kita dilinkkan. Seperti akaun Youtube,Blogger dan juga emel.
Jadi,adakah anda merasakan bahawa ianya penting? 
 
 
 
 

Read more ...

Super Spontan 2014 : Johan Juara Super Spontan 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Akhirnya,rancangan popular iaitu Super Spontan 2014 melabuhkan tirainya. Super Spontan episod akhir kali ini diadakan di MiTC Melaka.
Tahniah diucapkan kepada semua yang berentap di peringkat akhir ini iaitu Johan,Shahrul Shiro, Shuib,Achey,Yus dan juga Tauke. Permainan pada malam ini sungguh menarik. Angah paling suka part Lagu Spontan dan juga Pantun Dua Kerat.
Tempat Pertama

Johan : RM100,000 dan sebuah kereta Toyota beserta Trofi

Tempat Kedua

Shahrul Shiro RM50 000 dan sebuah trofi.

Tempat Ketiga

Shuib  : RM 25,000 dan sebuah trofi

Tempat Keempat

Achey : RM 5,000

Tempat Kelima

Yus :RM5,000

Tempat Keenam

Tauke : RM5,000

Tahniah diucapkan kepada semua pelawak-pelawak yang berjaya membuat semua rakyat Malaysia tertawa. Sememangnya kejayaan Johan telah diagak oleh angah sendiri. Tahniah!!
Sekian.
Read more ...