3 November 2014

Senarai Peserta Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kini tibalah masanya untuk angah mengasingkan senarai peserta daripada entry giveaway. Dengan hanya berbaki seminggu sahaja lagi sebelum Giveaway tamat, angah akan mempromote sehabis mungkin.
Alhamdulillah, setakat ini angah berasa gembira kerana ramai yang join. Selain itu,jumlah peserta juga sudah melepasi target.
Nak join?? KLIK SINI

Nak tengok hadiah?? KLIK SINI

Terima Kasih Kerana Join Giveaway ini.
Pemenang akan diumumkan dalam masa terdekat.


  1. http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  2. http://namasayawinnie.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  3. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  4. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  5. http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  6. http://sitifatimahpunyablog.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  7. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  8. http://mencarimifthahulraudhah93.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  9. http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  10. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  11. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  12. http://www.arzmoha.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  13. http://angguk2.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  14. http://cikmadiah.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  15. http://adierhero.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  16. http://sweethoneyzz.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  17. http://miraclesinhistory.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  18. http://karyamahirah.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  19. http://syiralokman.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  20. http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  21. http://kathy78rbain.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  22. http://www.mialiana.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  23. http://cikgufarha.blogspot.com/2014/10/giveaway-diary-jejaka-hangat-2014.html
  24. http://irsyahealthyhouse.blogspot.com/2014/10/giveaway-diary-jejaka-hangat-2014.html
  25. http://kylifa.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  26. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  27. http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  28. http://hajarashikin.blogspot.com/2014/09/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  29. http://lissadblog.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  30. http://sallyadan.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  31. http://adna2029.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  32. http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  33. http://eswaijie.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  34. http://akmahakira.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  35. http://maszull.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  36. http://jnjikita.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat.html
  37. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  38. http://www.mhakimfaiz.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  39. http://acikwatie.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  40. http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-201.html
  41. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  42. http://www.jiakreatifelt.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  43. http://jombercontest.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  44. http://satujanjikita.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  45. http://diarirara.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  46. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  47. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/10/djh-giveaway.html
  48. http://lifesofkajiwara.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  49. http://natasya-pink.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  50. http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  51. http://norminieza.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  52. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  53. http://blogashalya.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  54. http://farraanuar.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014_15.html
  55. http://theieraziera.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  56. http://just-giveaway-and-contest.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  57. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  58. http://listen2myblog.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  59. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  60. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  61. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  62. http://www.mamaniza.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  63. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  64. http://uniquebell.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  65. http://bontokje.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  66. http://www.dianarashid.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  67. http://enciktuanbesar.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  68. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  69. http://nnorsalihah.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  70. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  71. http://dieylapunyerblog.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  72. http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  73. http://giveawayblog07.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  74. http://celebrationofloveaa.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  75. http://luahansikhilaf.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  76. http://awesomesr.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  77. http://hatetwentyforeverandever.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  78. http://littledaies-port.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  79. http://loliliana-heart.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  80. http://norfarahinilias.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  81. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  82. http://herba-tihara.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  83. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  84. http://yuhaadie.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  85. http://hannacollections.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat.html
  86. http://imaneeda.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  87. http://cammylia.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  88. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  89. http://greenfarra.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  90. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  91. http://dilaella.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  92. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  93. http://faqihahhusni.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  94. http://ainasyafiqahh.blogspot.com/2014/11/givaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  95. http://akuadakisah.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  96. http://ainnadia2.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  97. http://darikacamataseorangwanita.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  98. http://diarisihazimah.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  99. http://feeraakira.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html 







Mereka di bawah ini tidak akan dipilih untuk cabutan kedua.
  1. http://umikasum.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  2. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  3. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  4. http://blogparihh.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  5. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  6. http://www.cekgunorazimah.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  7. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  8. http://dairisally.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  9. http://wanruswaniee.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  10. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  11. http://husnazahidi.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html 
  1. http://www.ciksiti.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  2. http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html 
  3. www.linieynor.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  4. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  5. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  6. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html 
  7. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  8. http://atrix96.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  9. http://jmbelog.blogspot.com/2014/11/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html
  10. http://haniey1234.blogspot.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html

Selamat Blogwalking!! 
Read more ...

Giveaway By Mamaniza.com


Assalamualaikum




Mamaniza melancarkan sekali lagi Giveaway by Mamaniza.com berserta dengan para sponsor yang cukup hebat berserta engan tawaran hadiah yang menarik pasti akan memikat hati kalian.

Tujuan GA ini dijalankan adalah : untuk mengeratkan lagi hubungan antara sesama blogger. Saling kenal mengenali antara satu sama yang lain. Selain itu, kita juga menambah rakan-rakan baru dalam senarai followers kita.

Follow Blog:


Like FB:



Syarat utama:

1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.

2. Buat entri bertajuk Giveaway By Mamaniza.com

3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.

4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.

5. Giveway ini akan berlangsung pada 3 Nov pukul 12 tengahari dan berakhir pada 10 Nov 2014 pada  12 tengahari juga.

6. Pemenang akan diumumkan pada 13 Nov 2014 berdasarkan random.

Hadiah Giveaway by Mamaniza.com:

Wang Tunai RM 50 - Top Refferal by Mia Liana
Paper beg - Mamaniza
Kain sulam pasang - Fuza Musa
Shawl - Farahuda
Shawl manik juntai - Shalimar
Bawal, keychain dan masker - Alise
Buku Tetamu Istimewa - Cikgu Helmi
Herblax dan halfmoon bead shawl - Norhana (IbuHana)
Keychain - Norihan
Top up RM 5 - Fatihah Fazlin dan Azwar Syuhada
Misteri - Farah Wahida dan Kathy
Read more ...

Ranking Alexa 3.11.2014


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah... kali ini angah nak update ranking Alexa untuk kali pertama dalam bulan November. Apa yang angah boleh katakan ialah,angah berpuas hati dengan ranking buat masa ini. Angah begitu gembira kerana apa yang sudah angah nantikan selama ini akhirnya tercapai iaitu untuk berada di bawah daripada angka 2000 di dalam Malaysia.
Terima kasih kepada semua yang menyokong DJH.

Global Rank

402,005

Rank In Malaysia

1,540

Sekian terima kasih. 
 

Read more ...

Selamat Menduduki SPM!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Selamat menduduki peperiksaan SPM angah ucapkan kepada semua calon SPM 2014. Angah rasa masih belum terlambat untuk angah mengucapkannya. Diharap semoga anda semua dapat mencapai kejayaan seperti mana yang anda mahukan.
Tak lupa juga,angah nak ucapkan all the best buat semua pelajar dan junior2 Soksek a.k.a SMSTSSS batch 1014 untuk SPM kali ini. In shaa Allah anda semua akan berjaya harumkan nama sekolah!!
Teringat!!

Angah teringat ketika angah mengambil SPM di tahun 2012 dahulu. Perasaan yang bercampur baur. Sememangnya angah merasakan SPM merupakan satu titik permulaan untuk angah maju ke hadapan. Alhamdulillah,dengan result SPM pada tahun itu,angah telah berjaya berada di tempat yang angah mahukan.

 Sekian 
 
 

Read more ...

Drama Suamiku Encik Sotong





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sinopsis
ERICA SOFFEA melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bu-kanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan. Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dah lah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua sebab. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Kedua, kerana tidak tahan dengan perangai berlagak Erica. Lagipun bukan lama sangat dia perlu bergelar suami pada diva berlagak itu, tiga tahun sahaja. Dalam tempoh perkahwinan mereka jatuh cinta. Tapi... cinta itu bukan milik mereka berdua. Milik siapa ya?Peninglah, kalau dah dapat suami sotong. Bukan hanya lembut fizikaltapi lembut juga hatinya. Erica pula terpaksa terus bersama dengan Encik Sotongnya kerana cinta. Encik sotong bukan lelaki biasa, tetapi lelaki yang sanggup berkorban segala-galanya demi tidak mahu melihat Erica merana. Walaupun jiwa lelakinya menderita, tapi sampai bila?


“Amboi sedap aje mulut kau mengata kat aku. Aku pun tak ingin nak ambil perempuan macam kau ni jadi isteri aku tau. Mulut macam puaka.” - Farish



“Bukanlah Kak Ain, bukan Rica nak sembunyikan suami Rica. Tapi dia sibuk maklumlah nak jahit baju pertunangan Izhan dengan Qarina. Faham-faham ajelah golongan tengku-tengku ni bertunang pun kena buat yang grand. Baju tu kalau boleh bukan setakat labuci, lampu lip-lap tu pun kalau boleh suruh dipasang kat baju. Itu yang suami saya sakit kepala. Nak fikir macammana nak letak lampu lip-lap kat pergelangan tangan.” - Erica


First off all,angah hanya tahu tentang drama ni iaitu Suamiku Encik Sotong ialah apabila angah lihat iklan di Astro Ria,iklan tentang drama terbaru. Yang tak boleh belah ialah pelakon yg menjadi suaminya ialah Sharnaz Ahmad. Jadi,episod pertama hari tu,satu family angah tengok. Secara awalnya,angah dapat agak yang drama ni adalah best.
Tapi tak boleh lagi nak agak secara keseluruhan,sebab novel ini pun angah tak baca lagi,so memang angah tak kan tahu macam mana jalan ceritanya.  Walau bagaimanapun,sememangnya angah agak kurang minat dengan drama-drama melayu. Mungkin drama ini akan membuat angah kembali suka dengan drama melayu?
Sekian. 

Read more ...