8 November 2014

Ranking Alexa 8.11.2014Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hari ni angah check lagi ranking Alexa untuk blog DJH. Alhamdulillah. Ranking semakin baik. Ranking kali ini lebih baik berbanding ranking sebelum ini. Untuk pengetahuan semua,buat masa ini angah sedang aktif berblogging. Angah rasa sebab itulah ranking semakin bagus dari masa ke masa.
Global Rank

379,526

Rank In Malaysia

1,542

Alhamdulillah. Terima kasih kepada semua yang sudi melihat perkembangan blog ini. Tak lupa juga kepada mereka yang sudi memberikan komen dan juga pandangan di setiap entry di dalam blog ini.
Buat masa ini angah sedang menyiapkan entri untuk pemenang Giveaway DJH. Siapakah yang akan memenangi nya? Sama-sama kita lihat nanti. 
 

Read more ...

Tutorial : Letak Video YOUTUBE dalam entry blog.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kita kembali lagi dalam rancangan Tutorial Bersama DJH. Kebanyakan blogger suka untuk share pelbagai perkara dengan para pembaca termasuklah video-video menarik daripada Youtube. Tetapi yang menjadi masalah ialah bagaimana untuk meletakkan video tersebut di dalam entry blog?
Kini kita sudah ada penyelesaiannya. Senang dan mudah sahaja untuk sesiapa berkongsi video daripada youtube terus ke dalam entry blog anda. Jom ikut cara mudah ini. 

KLIK GAMBAR untuk lihat dengan lebih jelas.

1. Log in ke blogger. Kemudian , klik untuk buat entry baru.

2. Pergi ke laman Youtube . Cari video yang anda mahukan untuk diletakkan di dalam blog.


Dah jumpa? Klik pada bahagian SHARE.

3. Klik pada bahagian Share,kemudian klik Embed . Kod embed ialah kod yang akan digunakan untuk diletakkan di dalam blog anda.
4. Pastikan anda menggunakan saiz yang sesuai.


5. Klik HTML pada bahagian Post di mana tempat untuk anda meletakkan video itu tadi.


6. Anda boleh ubah saiz mengikut kehendak anda.
7.Setelah itu,anda boleh klik bahagian Compose/Karang dan 
video itu akan kelihatan seperti ini.


8. Publish apabila dah oke dan segalanya sudah siap!!

Cara yang senang dan mudah bukan? Terbaik. Jadi selepas ini dapatlah kita bersama-sama untuk share video daripada Youtube ke dalam entry blog.


Read more ...

Masjid Al Aqsa is in danger...Assalamualaikum dan salam sejahtera.
اللَّهُمَّ انصُرِ الإِسلام والمْسُلِمِينَ

اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي كُلِّ مَكَانٍ
(اللَّهُمَّ انصُرِ المْسُلِمينَ فِي فَلَسطِين (3كالي
 اللَّهُمَّ دَمَّر الكفَارَ واليَهُـودَ والنَّصَارَى والمْشُرِكِينَ 
اللَّهُمَّ يَا اللّـه يَا اللّـه يَا اللّـه إِهزِمهُم وَانصُرناَ عَلَيهِم

 TERJEMAHANNYA: Wahai Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada Islam dan Muslimin, Ya Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada Muslimin di semua tempat, Ya Tuhan kami, Berilah kemenangan kepada orang Islam di Palestin (3x), Ya Tuhan kami, Hancurkanlah Kuffar, Yahudi, Nasrani dan Musyrikin, Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah, Ya Tuhan kami, Kalahkan mereka, Dan menangkan kami ke atas mereka.

Amin.

Sumber : Google | Twitter 
Read more ...

Cashout 8SHAREAssalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah. Kini dapatlah sekali lagi untuk angah merasa membuat duit dengan hanya menggunakan internet.Terbaikk. Siapa kata kalau online 24 jam tak boleh buat duit??
Sememangnya dah lama angah menggunakan 8SHARE. 8SHARE merupakan salah satu sumber kewangan angah di dalam online. Terbaik!! Sudah beberapa kali angah dapat cashout dan kali ini angah dapat gunakan hasilnya untuk enjoy!! 


Bagi angah sendiri,nak dapat hasil daripada online adalah sangat-sangat susah. Hanya mereka yang expert sahaja yang mampu dapat hasil yang banyak dan lumayan. Macam angah sendiri,agak susah untuk angah dapat hasil. 
Yang penting adalah usaha anda. Terima kasih semua yang sudi mengklik iklan 8SHARE angah.
Sekian. 
 

Read more ...