12 November 2014

7 Pembohongan Wanita dan Lelaki




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini angah nak berkongsi tentang 7 pembohongan yang selalu diperkatakan oleh sesiapa sahaja. Kadang-kadang kita terpaksa menipu semata-mata untuk melegakan hati kita sahaja.
Benar atau tidak? Sama - sama kita lihat..

I'm fine : I'm not fine. Please help me.

I'm just tired. : I can't take this anymore.

I already ate. : I starve myself.

Go away. : Show me you care enough to stay.

I'm just cold. : I don't want you to see my scars.

I'm better, I promise. : I've never been this bad.

I'm okay. : I just want to die.

Benar? Angah tak rasa hanya perempuan sahaja yang selalu cakap perkara-perkara macam ini. Kadang-kadang ada jugak lelaki yang sama-sama cakap dan melakukan pembohongan seperti ini.
Sekian. 

Read more ...

Wordless Wednesday 41 : Ayat



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kerana sepotong AYAT... Hati boleh terguris sepanjang HAYAT..
Hati-hati bila berkata-kata..

Read more ...

Blogger Hebat Tapi Sombong.





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini nak beri pandangan sedikit tentang pandangan seorang blogger anonymous ini. Sebenarnya angah terlihat komen sebegini di suatu tempat. Kononnya ada seorang blogger yang famous dan terkenal tetapi sombong.
Ada ke blogger famous dan sombong??
Setakat ini bagi angah sendiri mana ada blogger yang sombong. Angah tak pernah lagi jumpa blogger yang sombong. Ramai blogger yang famous yang angah kenali adalah peramah dan baik hati.
 Sifat Sombong??
Kalau ada blogger sebegitu,angah nasihatkan buat apa nak nak sombong? Janganlah jadikan ke famous an anda menjadikan anda sombong dan membangga diri. Kalau anda sombong,sudah semestinya masa depan anda akan hancur,kerana semakin banyak musuh anda. 
 Kenapa menjadi sombong??
Ada beberapa spesifikasi untuk menjadi sombong. Pertamanya ialah kerana Follower blog yang ramai. Apabila follower blog yang ramai seseorang blogger itu kononnya sudah dianggap berjaya,sedangkan itu bukanlah penanda aras yang tepat ntuk mengukur kejayaan seseorang blogger. Sebenarnya banyak lagi sebab-sebab untuk seseorang blogger itu menjadi sombong,tapi bagi angah tak perlu,asalkan menjadi diri sendiri sudah.

Sekian. 
 
 
Read more ...

Giveaway Tamat




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan rasminya angah nak umumkan bahawa Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 telah tamat. Terima kasih kepada semua blogger yang sudi join. 

Peringatan : Kepada semua peserta anda diminta melihat dan kemaskini entry anda sebab angah akan check entry anda untuk memilih entry yang mana mengikut syarat yangt elah ditetapkan. Jika ada syarat yang tidak diikuti,peluang anda untuk menang agak tipis. 

Sekian. 
Read more ...

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



GIVEAWAY DAH TAMAT




Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 petang 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :  


Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan
4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 
3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014


4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Copy Coding :




Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :





5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Kredit utk Mialiana
37 pemenang bertuah akan dipilih  dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good Luck!!




SENARAI PESERTA



Read more ...