13 November 2014

KARMA





Lesson Of time - Karma

When a bird is alive.. It eats Ants.
When the bird is dead..Ants eat the bird.

Time & Circumstances can change at any time. Don't devalue or hurt anyone in life.You may be powerful today. But remember. Time is more powerful than you! One tree makes milion match sticks... Only one match stick needed to burn a milion trees.. So be good and do good.

Sekian... 

Read more ...

Dah Lama Tak Makan Kek



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sedap kan kek dalam gambar di atas? Red Velvet. Salah satu kek kesukaan angah. Sebenarnya bukannya selalu sangat angah makan kek ni. Rasanya hanya 2 atau tiga kali sahaja seumur hidup.
Bukannya apa,sebab selalunya angah beli kat kedai dalam bekas kecil yang brharga RM5.00 satu. Mahal kan? Jadi,agak susah untuk angah makan kek ni selalu.
Birthday??

Ouh untuk pengetahuan semua,dah lama angah tak sambut birthday dengan family. Bukannya family angah tak mahu sambut,tapi dah memang dari angah kecil lagi tak pernah sambut.Sebab rasanya membazir. Bagi angah sendiri kalau birthday,yang patut diraikan adalah ibu kita sebab dia yang lahirkan anak-anak dia.
Selalu kalau birthday dekat sekolah atau fakulti,kawan-kawan akan wish. Angah rasa yang tu pun dah cukup. Tak perlu nak beri hadiah bagai.
Bilalah dapat makan kek ni?

Angah masih tertanya-tanya bila boleh angah nak makan kek ni. Kalau nak masak sendiri,memang angah tak reti. Kat rumah pun microwave dah rosak haha. Nanilah bila angah dah kerja dan dah kahwin,angah suruh isteri angah masak dan buat kek Red Velvet sebiji untuk angah sahaja. haha
Sekian. 

Read more ...

Petronas Twin Tower Collapse ( Runtuh)


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Benar!!! Bangunan Tertinggi di Malaysia iaitu Menara Berkembar Petronas runtuh. Bangunan yang dibina setinggi 88 tingkat itu dikatakan runtuh menyembah bumi di dalam satu video yang tersebar luas di Youtube.
Sebenarnya ia adalah satu gimik sahaja. KLCC di lihat runtuh selepas ditinggalkan manusia selama bertahun-tahun. Anda pernah dengar rancangan Life After People? Dalam rancangan itu,ia ada menunjukkan beberapa tempat di seluruh dunia tentang apakah yang akan terjadi sekiranya tiada manusia.
Jom Lihat :- 



Bagaimana?

Dapat lihat bagaimana dengan ketiadaan manusia,bangunan itu menjadi begitu lusuh. Selain itu,dapat juga kita lihat berapa lama bangunan itu boleh bertahan. Hebat betul orang yang mereka dan menyiapkan bangunan ini. Good Job!!

Sekian.
Read more ...