14 November 2014

Pemenang Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sekarang tibalah masanya untuk angah umumkan pemenang Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 yang berlangsung selama 4 minggu. Terima kasih diucapkan kepada semua bloger yang sudi sertai giveaway ini. Seramai 21 pemenang daripada 120 peserta akan memenangi hadiah untuk giveaway kali ini. Siapakah yang berjaya??

Jom kita lihat. 

Tempat Pertama :

RM 50 x 1 Pemenang daripada Ctfand
 Pakej Kerepek 2kg bernilai RM28 x 1 Pemenang daripada  Iklil Syahmi
Topup RM 10 x 1 Pemenang daripada  Yun Sing

Tempat Kedua :


RM 50 x 1 Pemenang daripada Ctfand
 Pakej Kerepek 1kg bernilai RM14 x 1 Pemenang daripada  Iklil Syahmi
Topup RM 10 x 1 Pemenang daripada  Yun Sing

Tempat Ketiga :


RM 30 x 1 Pemenang daripada IanFaizal
Topup RM 10 x 1 Pemenang darippada  Ana Solehah
Novel PTS bernilai RM30 x 1 Pemenang daripada Mar Mansor 

Tempat Keempat :


RM 20 x 1 Pemenang daripada Budak Bandung Laici
RM 10 x 1 Pemenang daripada Hunny Kitty
Topup RM 10 x 1 Pemenang daripada Ssurianah Yana

Tempat Kelima : 


RM 10 x 1 Pemenang daripada NurAlja
RM 10 x 1 Pemenang daripada Hunny Kitty
 Topup RM 5 x 1 Pemenang daripada  Ana Solehah



Cabutan Bertuah :

1. Novel Bahasa Kalbu bernilai RM 23.90 x 1 Pemenang  daripada Idah Rashid


 2. Novel Eksklusif : a+b[tunas]+(aA+bB) ~ Hlovate bernilai RM 28 x 1 Pemenang daripada Shad

3. Bawal Satin bidang 45" x 1 Pemenang bernilai RM15 daripada Noryussyairah 


4. RM 10 x 1 Pemenang daripada Ida
Topup RM 5 x 1 Pemenang daripada Aika Azizan

5. RM 10 x 1 Pemenang daripada Ida
Topup RM 5 x 1 Pemenang daripada Aika Azizan



Pilihan

1. Goody Bags x 1 Pemenang bernilai RM50 daripada Si Tracey

2. Goody Bags x 1 Pemenang bernilai RM50 daripada Si Tracey

3. Hello Kitty FaceMask bernilai RM 15 x 1 Pemenang daripada Hunny Kitty

4. Perfume Miniature 5A x 1 Pemenang daripada Rexylla bernilai RM 20

5. Topup RM 5 x 1 Pemenang daripada Syaza Raihanah

6.Topup RM 5 x 1 Pemenang daripada Syaza Raihanah






Saguhati :

Handmade bookmark & Mini coin purse x 5 Pemenang bernilai RM20 daripada Kathy Rbain
Discount Voucher 20% x 5 Pemenang  daripada  Rexylla







Diucapkan tahniah kepada pemenang di atas. Kepada yang tidak berjaya,diharap dapat berusaha lagi dalam Giveaway akan datang.

Semua pemenang dikehendaki hantarkan butiran ke  message inbox Fanpage Diari Jejaka Hangat dengan segera dalam masa 3 hari.

Nombor Peserta :
URL Entri Penyertaan :
Hadiah Yang Diterima :
Selepas mendapat maklumat daripada pemenang, angah akan maklumkan kepada sponsor berkenaan. Sekiranya anda tidak laporkan diri di fanpage Diari Jejaka Hangat selepas 3 hari,hadiah anda akan diberikan kepada peserta lain dan pemilihan pemenang baru akan diadakan.
Sekian.

Read more ...

Segmen : Blog Review By Parihh



http://blogparihh.blogspot.com/2014/11/segmen-blog-review-by-parihh.html#comment-form

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Jom join segmen review daripada Parihh. Senang je nak join.

Kalau nak join,klik banner di atas,anda akan terus ke blog tersebut.
Support blogger. 


Read more ...

Pisang Oh Pisang



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


"Dah lama tak makan Pisang."

Sememangnya dah lama angah tak makan buah pisang secara segar-segar. Terliur melihat gambar ni. Dengan betapa licinnya kulit buah itu,ditambah lagi dengan isi yang padat dan sedap. Memang tak dapat nak gambarkan betapa sedapnya buah pisang yang segar dan cantik macam dalam gambar ini.
Suatu masa dahulu,mak angah sendiri pernah membuat kek pisang. Kek yang sedap sebab ada rasa pisang. Angah sebenarnya bukanlah seorang yang terlampau suka dengan buah ini,tapi kadang kala nak juga rasa buah ni.
Angah suka buah pisang emas sebab rasa yang sedap. Pisang emas dalam bahasa inggeris ialah Lady Finger Banana. Haha,kenapa namanya Lady Finger?Entahlah haha. Tapi rasanya yang manis dan juga saiz yang kecil sangat sedap.
Angah tak berapa gemar dengan pisang goreng sebab kadang-kadang terlampau berminyak. Lagi satu angah pernah terkena apabila membeli pisang goreng yang dimasak menggunakan minyak yang sudah berbau. Hasilnya? Sudah semestinya bau yang tak sedap dan rasa yang pelik.
Pisang Oh Pisang

Apa-apa pun selagi mana kita hidup,kenalah merasa setiap makanan yang ada. 
 
 Sekian.
 

Read more ...

Selesai + Finish





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat ILAHI kerana angah dah selesai mengumumkan pemenang Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014. Giveaway yang terbesar pernah angah adakan selama angah menceburi bidang ini. Alhamdulillah di hari Jumaat yang penuh berkat ini selesai juga diumumkan.

Walaupun agak ralat sebab ada masalah-masalah kecil ketika Giveaway dijalankan,alhamdulillah akhirnya semua berjalan lancar. Tak sabar nak tunggu segala urusan selesai. Selepas ini angah kena berurusan dengan pemenang dan juga para sponsor. In shaa Allah.

Jadi,lepas ni apa nak buat?

Lepas ni angah akan berblogging seperti biasa,di samping blogwalking ke blog rakan-rakan. Sebenarnya dah lama angah tak blogwalking secara besar-besaran. In shaa Allah suatu masa nanti angah nak blogwalking ke blog-blog rakan-rakan secara besar-besaran. 
Sekian, Terima kasih.
Read more ...

Tazkirah Jumaat #20 : Kasih sayang ayah terhadap seorang anak.




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kasih sayang ayah terhadap seorang anak.

Lihat dan fahami jalan cerita di dalam gambar di atas. Walaupun nampak seperti remeh tetapi itulah yang terjadi pada masa kini.

Read more ...