22 November 2014

Segmen Blogwalking by DJH



SEGMEN TAMAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Cara penyertaan : - 

  • Like Fanpage Diari Jejaka Hangat :- 
  • Add Google +Mohamad Khairil  
  • Follow Blog Diari Jejaka Hangat : http://www.diarijejakahangat.com/
  • Letak tajuk : Segmen Blogwalking By DJH
  • Copy banner di atas dan linkkan ke entry ini.
  • Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen ini.

Tarikh tamat segmen  pada 11.59 pm , 22 November 2014.


Read more ...

Blog Mereka Terbaik


Assalamualaikum dan salam sejahtera



Alhamdulillah. Angah ada mencari beberapa blog untuk blogwalking. Jadi,sambil-sambil anda beronline sambil tak tahu nak buat apa,apa kata terjah blog mereka-mereka yang rajin ini. Terima kasih kepada anda yang sudi memberikan link blog mereka untuk diterjah.
Apa-apa pun angah baru sahaja terjah ke beberapa blog dan blogwalking secara besar-besaran. Tahniah kepada blog yang angah terjah hehe. Apa-apa pun jom terjah blog mereka ini.

  1. http://novelistarblinkersuperb.blogspot.com/
  2. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/
  3. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
  4. http://mamanautokou.blogspot.com/
  5. http://fadzlinahamali.blogspot.com/
  6. http://sakuraungu92.blospot.com/
  7. http://mamapapaamir.blogspot.com/
  8. http://amad-jalanan.blogspot.com/
  9. http://cikgufaizcute.blogspot.com/
  10. http://www.arzmoha.com/
  11. http://cikmanissweet.blogspot.com/
  12. http://www.dieylapunyerblog.blogspot.com/
  13. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/
  14. http://heartdairies.blogspot.com/
  15. http://www.mummysupplementshop.blogspot.com/

Terbaik kan blog-blog mereka ini? Jom terjah. Selain itu,angah juga nak memberitahu bahawa angah akan membuat pencarian Bloglist untuk bulan Disember dalam jangka masa terdekat. Terima kasih. 

 

Read more ...

Kawan Rapat : Gila-Gila!!






"Dengan kawan rapat je kita berani jadi gila-gila. 
Bila dengan orang lain,pendiam gila. Itulah istimewanya bestfriend  ;) "

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Angah nampak post ini dalam facebook. Setelah berfikir agak panjang,akhirnya angah juga turut bersetuju dengan fakta ini. Sememangnya dengan kawan rapat sahaja kita mampu menjadi gila-gila.  
Macam angah sendiri,pernah berkaroake dengan kawan rapat angah dekat tepi padang sekolah time waktu kelas prep. Tapi bila dengan kawan biasa,tak pernah pulak buat macam tu. Memang best bila dapat buat perkara gila-gila dengan kawan rapat.
Angah juga pernah dengan seorang kawan rapat angah ni,naik bas dengan KTM pastu dalam bas & KTM tu buat gila-gila dalam tu. Menyanyilah,apa lah... Haha. Tak ganggu orang lain pun,sebab memang dalam kedua-dua pengangkutan awam tu takda orang pun. Haha.

Tapi..

Part yang sedih ialah bila mana kena berpisah dengan kawan-kawan rapat tersebut. Bila mana angah belajar di tempat yang jauh dengan kawan-kawan angah. Semuanya belajar jauh-jauh. Nak jumpa??
Hanya ketika musim cuti sahaja. Sememangnya itulah yang paling menyedihkan. Kalau di kala sedang belajar,sememangnya hanya bersama teman sekuliah sahaja. Oleh itu,hargailah rakan-rakan baik anda.

Sekian. 

Read more ...

Segmen Tamat Hari Ini



Assalamualaikum dan salam sejahtera.




Alhamdulillah. Kali ini angah nak memberitahu anda semua bahawa Segmen Blgowalking by DJH akan tamat pada hari ini. Hanya 5 hari sahaja segmen ini dijalankan. Segmen ini berjalan dari 18.11.2014 sehinggalah ke hari ini.
Apa yang penting ialah hasil kepada blogwalking itu. Angah tak kisah kalau tak ramai join,tapi yang angah kisahkan ialah blogwalking selepas segmen tamat. Barulah tercapai misinya. Apa-apa pun angah menyeru kepada rakan-rakan supaya sama-sama join segmen yang simple dan mudah ini.
Sekian. 
 
Read more ...

Bangga Jadi Oghang Kedah





Sumber Gambar : Friend Of BN- Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bangga menjadi orang Kedah. Sememangnya siapa yang tak bangga dengan negeri kelahiran masing-masing? Angah sendiri bangga walaupun angah sekarang ini sedang belajar nun jauh di negeri orang.
Untuk pengetahuan semua,ibu bapa angah berasal daripada negeri Kedah. Manakala sekarang ini rumah angah sememangnya berada di Kulim,Kedah. Jadi,sudah semestinya angah bangga menjadi orang Kedah.
Kenapa Bangga Jadi Orang Kedah?

Pertama sekali ialah sebab negeri Kedah aman damai. Benarkah? Negeri Kedah sememangnya terkenal dengan keamanannya,selari dengan Negeri Kedah Darul Aman. Dengan sawah padi yang luas terbentang,sememangnya Kedah menjanjikan sesuatu yang nyaman dan menarik untuk dilihat.
Kedua,jangan ingat di Kedah hanya terdapat sawah padi sahaja!! Di Kedah terdapat sebuah pulau peranginan menarik iaitu Pulau Langkawi. Ianya merupakan sebuah pulau yang terkenal di seluruh dunia.
Seterusnya ialah,negeri Kedah terkenal dengan suasana kampung yang masih lagi dipraktikkan. Apa yang angah dapat lihat di kebanyakan negeri yang angah pernah pergi,semangat kekampungan agak kurang menonjol berbanding dengan negeri Kedah.

Bagaimana dengan negeri anda?

Jadi,bagaimana dengan negeri anda pula? Sudah sememestinya tempat anda juga mempunyai keistimewaan tersendiri. Apa kata anda beritahu angah pula... :D 

Read more ...

Pitch Perfect 2 : Filem Akan Datang 2015





Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Pitch Perfect 2 is an upcoming American musical comedy film directed by Elizabeth Banks and written by Kay Cannon, slated for release on May 15, 2015 from Universal Pictures. It is a sequel to the 2012 film Pitch Perfect, which was loosely adapted from Mickey Rapkin's non-fiction book, titled Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory. The film stars Anna KendrickSkylar AstinRebel Wilson and Brittany Snow.


Kemunculan Yang Dinantikan

Filem yang mendapat sambutan hangat pada tahun 2012 iaitu filem Pitch Perfect kini bakal diteruskan dengan sekuelnya yang terbaru. Dijangkakan akan ditayangkan pada tahun 2015. Sememangnya filem ini amat dinantikan oleh peminat filem-filem Holywood.

Angah sendiri juga menyukai filem ini,kerana angah dapat lihat bagaimana mereka bersatu dalam menghasilkan persembahan yang menarik. Selain itu,elemen-elemen komedi di dalam filem ini semestinya sangat-sangat dinantikan kerana pada filem pertamanya,banyak elemen komedi yang masih menjadi bualan ramai sehingga ke hari ini.



Kesimpulannya :-

Marilah kita sama-sama nantikan filem ini. Melihat trailer pun sudah excited untuk tengok filem ini nanti di pawagam. Haha.
Sekian. 
Read more ...