27 November 2014

Link Blog Untuk Blogwalking



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Dalam beberapa hari ini,angah sememangnya tak dapat nak online dengan seperti biasa. Semuanya adalah kerana kekangan masa memandangkan baki cuti angah hanyalah tinggal tak sampai 5 hari. Angah akan ke Shah Alam pada hari sabtu nanti,dan pada hari isnin angah akan memulakan pengajian di UiTM.
Apa-apa pun terima kasih kepada semua yang masih sudi datang ke blog DJH untuk masa sekarang. In shaa Allah,angah akan update blog selalu,memandangkan angah akan cuba membahagi masa untuk study dan juga blog. 
Jom blogwalking ke blog-blog berikut:-

http://st0ryab0utprincess.blogspot.com
http://www.dieylapunyerblog.blogspot.com/
http://peningkah.blogspot.com/
http://www.cahayapermata.my/
http://apewajew.blogspot.com/
http://www.mummysupplementshop.blogspot.com/
http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/
http://jombercontest.blogspot.com/
http://eurukaseven.blogspot.com/
http://sibodohjangankacau.blogspot.com
http://www.dikbee.com/
http://www.mamaniza.com/
http://mamanautokou.blogspot.com/
http://junk-koyoe.blogspot.com/
http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
http://www.blogparihh.com
http://justforfund.blogspot.com
http://ainathirahanuar.blogspot.com/
http://wan-sarah.blogspot.com/
http://yoorinmelacolea.blogspot.com/
http://syiralokman.blogspot.com/
http://fadzlinahamali.blogspot.com/
http://akifimtiyaz3.blogspot.com

Sekian.
Read more ...

Artis Dituduh Hina Nabi Muhammad SAW


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sumber : AstroGempak
Aktres Bollywood juga model FHM kelahiran Pakistan, Veena Malik bakal dihukum penjara 26 tahun oleh pihak mahkamah di Pakistan selepas didapati bersalah menghina keluarga Nabi Muhammad SAW ketika menjayakan sebuah program televisyen yang turut dibintangi suaminya, Asad Bashir Khan. 
Program yang bersiaran di TV Geo itu menyiarkan adegan Veena dan suami kononnya sedang menari di sebuah majlis pernikahan sambil diiringi kumpulan muzik yang menyanyikan lagu yang menceritakan mengenai pernikahan anak perempuan Nabi Muhammad SAW. 
Program tersebut mendapat tentangan hebat dan menjadi perhatian masyarakat di Pakistan dan memaksa pihak berkuasa untuk membawa Veena dan suami ke muka pengadilan kerana dianggap cuba menghina Nabi Muhammad SAW. 
Hakim memutuskan bahawa Veena dan suami bersalah dan mahkamah memerintahkan hukuman penjara 26 tahun terhadap Veena. Sementara  suaminya Asad Bashir Khan juga pemilik stesen televisyen tersebut  dan pengacara tv Shaista Wahidi dihukum penjara selama  104 tahun. 
Veena yang ketika ini berada di Dubai turut terkejut dengan keputusan mahkamah dan menolak dakwaan kononnya dia dan suaminya cuba melarikan diri. 
Malah Veena berjanji untuk kembali ke Pakistan dalam waktu terdekat namun terpaksa menangguhkan keputusan tersebut kerana harus berehat selama tiga bulan selepas selamat melahirkan anak.
 Pendapat angah :-
Isu ini sememangnya telah menjadi sesuatu yang sangat menakutkan bagi semua umat Islam. Pada masa kini semakinan banyak fitnah yang dilakukan terhadap agama Islam sebagai salah satu jalan untuk menjatuhkan ISLAM. Fitnah-fitnah yang direka-reka oleh musuh-musuh Islam. 
 
 
 
Read more ...

ROJAK BUAH : Sedap ke?




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sedapnya rojak buah!! Sememangnya angah sangat sukakan rojak buah. Di tambah dengan kuah yang sangat lazat,fuhhh seberapa banyak pun angah bleh habiskan. Semalam kan angah pergi ke Tanjung Dawai,lepas tu tersu bila buah-buahan dekat ECONSAVE. Memang best bila dapat makan makanan yang sedap macam ni.



Anda nak?


Angah hanya boleh belanja gambar sahaja untuk anda semua. Kalau nak,anda boleh beli di kedai. Ataupun anda boleh cari gerai-gerai yang menjual rojak. Tapi angah rasa kalau buat sendiri lagi sedap kut. Kan??
 Sekian.

Read more ...

Smartphone Baru Saya ialah...




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Semalam angah telah membuat satu entri berkenaan sebuah phone baru. Jadi,ini ialah penjelasannya. Alhamdulillah. Setelah angah melakukan survey ke seluruh kawasan dalam bangunan Landmark Central,Kulim, angah tertarik dengan phone Lenovo.
Pada mulanya,penjual tersebut mengesyorkan angah untuk membeli phone OPPO,dan ternyata pada mulanya angah tertarik dengan phone tersebut. Sebab apa? Sebab phone tersebut sangat canggih!! Pelbagai aplikasi canggih dalam phone tersebut. Sampaikan ibu bapa angah turut menyukai phone tersebut.
Apa yang berbeza ialah saiz phone tersebut lebih kecil daripada phone Lenovo yang angah inginkan. Selain itu,harganya yang lebih mahal daripada Lenovo membuatkan angah rasa tak seronok pula. Akhirnya angah memutuskan untuk membeli phone Lenovo A889 bewarna hitam 


Angah rasa harganya pun berpatutan dengan harga di bawah RM500 rasanya ianya sememangnya sesuai untuk angah. Selain itu,angah juga suka dengan Lenovo kerana ramai kawan angah menggunakan phone jenis ini. Jadi,why not?
Buat masa sekarang ini angah masih lagi bereksperimen dengan phone ini. Masih lagi mencari dan menggunakan setiap aplikasi dengan begitu teliti. In shaa Allah nanti angah akan tunjukkan kepada anda phone tersebut. Tapi rasanya sama sahaja phone tersebut sama sahaja rupanya dengan dalam gambar di atas. 
Terima kasih.

Sekian.
Read more ...