30 November 2014

Segmen Bloglist Disember DJH 2014




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Pencarian bloglist bagi bulan Disember 2014 di Diari Jejaka Hangat bermula pada hari ini, 24 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 November 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk Segmen Bloglist Disember DJH 2014   
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Copy Coding Entri : 


Contoh Cara Nak  Paste Coding Entri : 


Klik pada gambar untuk lihat

Senang dan mudah kan?

Mereka yang bertuah akan dipilih untuk masuk dalam bloglist DJH untuk bulan Disember dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Diari Jejaka Hangat  ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada. 1 Disember 2014.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Senarai Peserta

  1. http://www.ciksiti.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  2. http://mencarimifthahulraudhah93.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  3. http://ayoikema.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  4. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html  
  5. http://azrinrahim.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  6. http://jmbelog.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html 
  7. http://www.feetrimahadzir.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  8. http://www.blogparihh.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  9. http://www.aimisyahirah.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  10. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  11. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  12. http://ziraleeyas.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-djh-2014.html
  13. http://norjumaiszi87.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  14. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  15. http://www.mialiana.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  16. http://bluekawaii-ira.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  17. http://cicihana.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  18. http://maszull.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  19. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  20. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  21. http://www.razishamit.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  22. http://cikgufarha.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  23. http://nazirasdiary.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html?m=1
  24. http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  25. http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  26. http://kathyrbain.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  27. http://akakvitamin.com/segmen-bloglist-disember-djh-2014/
  28. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  29. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html
  30. http://invisiblenote.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html 
  31. http://madey09.blogspot.com/2014/11/segmen-bloglist-disember-djh-2014.html 
Read more ...

Pencarian Sudah Tamat




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Alhamdulillah, setelah beberapa hari segmen pencarian bloglist dijalankan,akhirnya berakhir sudah pencarian. Segala penat lelah anda sangatlah angah hargai. Segmen yang simple tersebut telah dilancarkan pada 24 November dan tamat pada hari semalam.

Terima kasih kepada semua yang memberi sokongan kepada angah selama ini. Tak sangka segmen yang simple ini mampu menarik rmai peserta. Apa-apa pun angah akan umumkan pemenang dalam entri seterusnya.
Terima kasih semua. 
Read more ...

Tak ada mood nak update blog?




Assalamualaikum dan salam sejahtera.



"Pernah terjadi pada diri anda,bila mana anda tidak mempunyai mood untuk update blog?"

Angah sendiri selalu terjadi sebegitu. Perasaan tidak ada mood itu membuatkan angah rasa seperti malas nak update blog,nak blogwalking pun malas. Selain itu,angah juga rasa macam tak nak bukak laptop dan hanya duduk depan TV atau buat perkara lain selain daripada blogging.

Tapi,kadang-kadang senang je nak ada mood balik untuk blogging. Sebab apa? Kalau kita lihat blog-blog orang lain,atau dalam erti kata lain blogwalking dahulu beberapa blog,in shaa Allah apabila anda lihat blogger lain punya entry,anda juga akan turut tertarik untuk hasilkan entri dan seterusnya meningkat naik mood anda untuk update blog. 
 Apa- apa pun,utamakan yang penting,contohnya kalau study lebih penting,maka study dahulu kemudian barulah update blog. Bagi yang mempunyai keluarga,berilah keluarga dahulu kemudian barulah diri kita.
Sekian. 
Read more ...