4 Disember 2014

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana
Read more ...

Ranking Alexa 4.12.2014
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Alhamdulillah. Kini angah berkesempatan untuk update ranking terbaru blog ini. Memandangkan sekarang masih lagi di awal bulan Disember,maka angah ingin tunjukkan keapda anda semua ranking semasa untuk blog ini. Alhamdulillah,ranking semakin bagus. Sememangnya angah suka dengan raking buat masa ini.
Global Rank
277,740

Rank In Malaysia
1,848 

Apa-apa pun angah nak ucapkan terima kasih kepada semua yang sudi menyokong DJH dan membuka dan blogwalking ke blog ini sepanjang masa ini. Terima kasih banyak-banyak.
Sekian. 

Read more ...

iPhone 6S , iPhone 7 dilancar 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selepas tiga bulan pelancaran iPhone 6 dan iPhone 6 Plus,syarikat pengeluar telefon pintar terkemuka Apple Inc. (Apple), dikatakan bersedia untuk memperkenalkan dua model baharu iPhone 6S dan iPhone 7.

Pendapat angah :-

Nampaknya semakin hari,semakin banyak telefon pintar yang diinginkan oleh semua masyarakat dunia. Kalau semasa kemunculan iPhone 6 ,ramai yang masih lagi tergila-gilakannya,maka selepas ini mereka perlu bersedia dengan kemunculan iPhone 7 pula. Nasib baik angah bukanlah seorang yang gilakan iphone,jadi angah tak kisah kalau nak guna phone apa jenis sekalipun. Read more ...

Putrajaya & MAHA 2014 : Bersama Family
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kali ini angah nak bercerita tentang apa yang angah buat bersama keluarga. Pada tanggal 29 dan 30 November yang lalu,keluarga angah telah ke ibu negara iaitu Kuala Lumpur dan bermalam di rumah saudara angah yang tinggal di sana. Kami sekeluarga ke Kuala Lumpur untuk menghantar angah pulang ke Shah Alam,memandangkan Shah Alam dan Kuala Lumpur tidaklah jauh mana.

Alang-alang sudah berada di Kuala Lumpur,kami sekeluarga bertolak dan melancong ke pusat pentadbiran negara iaitu Putrajaya. Sememangnya ada ahli keluarga angah yang belum pernah ke sana. Angah sudah beberapa kali ke Putrajaya. Apa yang menarik ialah, apabila bersama keluarga,jalinan hubuhangan kekeluargaan semakin erat. Memang terbaik. Kami berjalan di sekitar kawan Putrajaya, Masjid Putrajaya. Selepas sahaja kami ke Putrajaya,seterusnya kami ke MAHA 2014. Apa itu MAHA? Ia merupakan pameran pertanian dan lain-lain yang merupakan salah satu yang terbesar di Asia Tenggara. Sememangnya keadaan di situ begitu berasak-asak memandangkan ianya merupakan hari terakhir. 
Penuh sesak kawasan tersebut dengan pelbagai lapisan masyarakat, apa yang angah terkilan,susah untuk sesiapa sahaja untuk datang,memandangkan pengunjung perlu menaiki bas dari padang kawad UPM untuk ke kawasan pameran. Sudahlah perlu berhimpit-himpit,selain itu,ramai orang,maka itu sememangnya tidak patut terjadi.
Walaubagaimanapun,penat berjalan di pameran tersebut,memandangkan kawasan tersebut sangat luas. Banyak pameran  menarik yang telah dipamerkan,pelbagai produk tempatan dan luar negara telah dikongsikan oleh mereka.

Sekian. 

Read more ...