28 Februari 2015

Mereka Tersenarai Dalam Bloglist Terbaru...



Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Pada hari selasa yang lalu , angah telah membuat status di fanpage DJH berkenaan pencarian bloglist bagi bulan Mac. Alhamdulillah , seramai 18 peserta telah pun turut serta dalam pencarian tersebut. Walau bagaimanapun, hanya 18 blog sahaja yang akan terpilih untuk masuk ke dalam senarai bloglist bagi bulan Mac.
Sebelum itu , anda semua sudah menyertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015? Kalau belum , cepat-cepat sertainya kerana pelbagai hadiah menarik telah disediakan untuk para pemenang. Angah mencari pemenang yang benar-benar layak untuk menang. Mungkin kali ini anda adalah pemenangnya?
 
Berikut ialah senarai pemenang bagi pencarian bloglist Diari Jejaka Hangat bagi bulan Mac.

  1. http://jmbelog.blogspot.com/
  2. http://hanisamanina.com/
  3. http://busyratakiyudin.blogspot.com/
  4. http://apewajew.blogspot.com/
  5. http://www.cikkmira.com/
  6. http://www.papaglamz.com/
  7. http://catatanhati93.blogspot.com
  8. http://yanieyusuf.blogspot.com/
  9. http://norshamimi.blogspot.com/
  10. http://ceriterahidup97.blogspot.com/
  11. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/
  12. http://cikmanissweet.blogspot.com/
  13. http://fadzirazak.blogspot.com/
  14. http://mummysupplementshop.blogspot.com/
  15. http://www.akupenghibur.com/
  16. http://www.mamaniza.com/
  17. http://www.published2u.com/
  18. http://bidadarikayangan90.blogspot.com/


 Sebenarnya , semua yang join pada status tersebut tempoh hari akan terpilih untuk masuk ke dalam senarai. Tahniah diucapkan kepada semua peserta. Di harap anda semua akan sentiasa menghasilkan entry-entry berkualiti. Selain itu , angah juga berharap agar anda juga meletakkan blog DJH di dalam senarai bloglist anda.

Sekian. 
 
Read more ...

Lirik Lagu : Seluruh Cinta Siti Nurhaliza & Cakra khan




Assalamualaikum dan salam sejahtera



Siti Nurhaliza & Cakra Khan




Lirik Lagu Seluruh Cinta – Siti Nurhaliza ft Cakra Khan
OST Suamiku Encik Perfect 10


Menatap kepergian dirimu

Meratap menangis sedih tak tertahan
Terbaik saat bersama
Lewati masa terindah
Saat kau memelukku
Tuturkan cinta

Kaulah selalu cinta bagiku

Yang selalu menenteramkan perasaanku
Dirimu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas di tubuhku

Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kita kan bersama

Tak sanggup ku memikirnya lagi

Habis separuh nyawaku tangisimu
Tiada lagi bait terindah
Terdengar merdu terucap
Merayu menyanjungku tenangkan jiwa

Kaulah selalu cinta bagiku

Yang selalu menenteramkan perasaanku
Dirimu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas di tubuhku

Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Akan selalu memujamu
Hingga nanti kita kan bersama

Tiada cinta yang setulus cintamu (cintamu)

Tiada yang sanggup gantikan dirimu
Tiada rasa seindah kasihmu
Tiada yang mampu temani diriku

Kaulah selalu cinta bagiku

Yang selalu menentramkan perasaanku
Dirimu akan selalu ada
Di sisiku selamanya

Kau bagaikan nafas ditubuhku

Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama

Kau bagaikan nafas ditubuhku
Yang sanggup menghidupkan segala gerakku
Ku kan selalu memujamu
Hingga nanti kitakan bersama
Ku kan selalu memujamu hingga nanti kitakan bersama
Read more ...

27 Februari 2015

Lirik Lagu : Mewangi Akim & Majistret




Assalamualaikum dan salam sejahtera




Akim & Majistret





Lirik Lagu Mewangi – Akim & The Magistrate

Selamanya

Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu

Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah

Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah

Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya

Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu

Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah

Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah

Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah

Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah

Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Sekian.
Read more ...

26 Februari 2015

Senarai Peserta Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Alhamdulillah. Baiklah. Sekarang angah nak update tentang senarai peserta giveaway yang terbaru ini. Anda dah join ke belum? Kalau belum join , sudah semestinya blog anda tiada di dalam senarai peserta giveaway ini.
Alhamdulillah , semakin hari , semakin bertambah jumlah peserta. Apa -apa pun angah harap supaya semua peserta dapat melengkapkan segala syarat yang sudah diaturkan. In shaa Allah. Kepada yang belum join , sila klik gambar banner giveaway di atas untuk terus ke entry giveaway.

Senarai peserta Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 

  1. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  2. http://nilamhimawari.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  3. http://jomtapauweh.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  4. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  5. http://www.cikgufarha.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  6. http://misssakuradiary.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  7. http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  8. http://aliatulaiman.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  9. http://inlove-wanda.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  10. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  11. http://syiralokman.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  12. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  13. http://www.mariafirdz.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  14. http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  15. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  16. http://jmbelog.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  17. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  18. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  19. http://www.rafzantomomi.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  20. http://hanaexotics.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  21. http://www.blogparihh.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  22. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  23. http://kathy78rbain.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  24. http://diarybudaktinggi.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  25. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  26. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  27. http://www.cekgunorazimah.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  28. http://www.coretanhatiibu.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  29. http://ckecilberbicara.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  30. http://ridmasrm.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  31. http://cikpuanhanna.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  32. http://hajarashikin.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  33. http://miss-blue-diary6.blogspot.com/2015/02/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera.html
  34. http://sakuraungu92.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  35. http://huhahuhajerr.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  36. http://sallyadan.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  37. http://jombercontest.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  38. http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  39. http://www.rinaprettyhealthy.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  40. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  41. http://nikainaa.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  42. http://dewqracintakita.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html 
  43. http://mimbarkata.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  44. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  45. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  46. http://norshamimi.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  47. http://husnamujahidah.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  48. http://uyoii.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  49. http://enyyusnizar.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  50. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  51. http://mycutestrawberry.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  52. http://www.syahidahfadilah.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  53. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  54. http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  55. http://amirahsafiee11.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  56. http://akuberjiwapink.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  57. http://akubudakkayu.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  58. http://cutiefany.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  59. http://awansamudera.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  60. http://cikjelita899.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  61. http://aleiyamustaffa.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html 
  62. http://ain-nadia.blogspot.com/2015/02/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  63. http://sericullen.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  64. http://heartdairies.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  65. http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  66. http://adna2029.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  67. http://www.mommylizz.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  68. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  69. http://www.jajasutera.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  70. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  71. http://cik-misi.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  72. http://anereodacandid.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  73. http://remajarianggg.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  74. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  75. http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015-15315.html
  76. http://www.dianarashid.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  77. http://cammylia.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  78. http://eirna-nurasikin.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  79. http://puyibl.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  80. http://suriaamanda.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  81. http://www.fatindiana.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  82. http://sigilerceloteh.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  83. http://jarikontot.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  84. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  85. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  86. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  87. http://macikzkonah.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  88. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  89. http://fatihahxoxo88.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  90. http://meetxoxodream.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  91. http://exocutestories.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html 
  92. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html
  93. http://www.feetrimahadzir.com/2015/03/assalamualaikum-dan-salam-sejahtera.html
  94. http://www.azhafizah.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html 
  95. http://cowament.blogspot.com/2015/03/giveaway-diari-jejaka-hangat-2015.html 

Sebelum menantikan tarikh akhir giveaway ini , apa kata kita blogwalking dahulu ke blog peserta-peserta lain?

Sekian. 
Read more ...

Lirik Lagu : Sesal Separuh Nyawa Alyah



Assalamualaikum dan Salam sejahtera.


Alyah




Lirik Lagu Sesal Separuh Nyawa – Alyah

Andai pastinya ku tahu

Takkan aku tinggalkanmu
Namun masih keliru teringat masa lalu

Tetap tiada kulupakan

Indah setiap sentuhan
Cinta yang kau tinggalkan
Kekalnya berdampingan

Mana harusku hamparkan

Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu

Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu

Tapi sulit kuteruskan

Engkau jauh kehadapan
Aku, tabah berjalan sembunyikan harapn

Mana harusku hamparkan

Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Separuh nyawamu dihati

Separuh lagi kau bawa pergi
Tiada arah jodoh kita
Tuhan tentu… kannya

Mana harusku hamparkan

Rindu tiada kesudahan
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Sekian.
Read more ...

25 Februari 2015

Lirik Lagu : Patah Seribu Shila Amzah



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Shila Amzah



Lirik Lagu Patah Seribu

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


Sekian.
Read more ...

24 Februari 2015

Dah Lama Pendam #1



Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Sekadar luahan perasaan : Buat masa sekarang ini , angah sudah merasakan beberapa tekanan daripada pelbagai pihak. Tekanan yang semakin dirasai. Entahlah , kadang-kadang rasa penat nak berbuat baik dengan orang, penat nak berlatih main alat muzik ,penat nak bergaul dengan orang ramai.
Tapi bila fikir balik , kalau berhenti buat semua tu, bila masa nak move on? Takkan nak berada di tempat yang lama?
Minggu depan , budak2 degree dah masuk balik ke fakulti. Bermakna nanti akan ada perebutan tempat prektis , memandangkan fakulti muzik bukanlah satu fakulti yang besar , sangat penat.
Di tambah lagi dengan subjek-subjek yang semakin mengganas. Ada yang nak kena prektis benda lain. Bukan setakat instrument major angah sahaja , tapi ada lagi instrument tambahan.
Satu lagi , ada pulak perangai segelintir manusia, yang kononnya berperangai suci bagaikan malaikat , tetapi sebenarnya perangainya mengalahkan binatang. Even binatang pun lagi bagus daripada dia.
Ada pulak perangai beberapa orang yang hanya mahukan kesenangan dalam hidup. Semua assignment nak disuruhnya orang lain buat. Memang tak reti nak buat sendiri? Buat penat je datang universiti tapi semua kerja bukan diri sendiri yang buat. Macam mana nak pandai? Pastu bila dah tak dapat kerja, salahkan kerajaan, mulahlah buat demonstrasi.
Ada juga yang jenis salah kan orang lain bila dapat result teruk dalam exam. Padahal diri sendiri tak reti nak belajar. Bukan orang mengajar yang cari anak murid, tapi anak murid yang cari guru. Ini pulak dah terbalik.
Sekian. 
 
 
 
 
 
 
Read more ...

Hadiah Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015





Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini angah nak umumkan senarai hadiah daripada para sponsor. Alhamdulillah , untuk giveaway kali ini, pelbagai hadiah menarik telah disediakan untuk para pemenang. In shaa Allah , mereka yang bertuah akan mendapat habuannya.


 Dress + Shawl oleh  Kathy Rbain

Pemenang : 2 Orang

Cash RM10 oleh Zuhaira Nasrin

Pemenang : 1 Orang

Cash  RM10 oleh  Fadzi Razak

Pemenang : 1 Orang


 1 PEK (2 NANO SIM ADAPTER + SIM Card tray remover key + Micro Sim adapter)
 oleh Isra Ismail

Pemenang :  1 Orang



Cardigan Labuh Paras Punggung oleh Fara Hanim

Pemenang : 1 Orang


Keychain Sarawak + Pen oleh Nazirah Norazam

Pemenang :  2 Orang



Shawl + Topup RM5 oleh  Ana Solehah

Pemenang : 2 Orang



Topup RM 5 oleh  Wanrus Waniee

Pemenang : 2 Orang



Topup RM10 oleh Syafiqah Farhana

Pemenang : 1 Orang


 Ostematrix Pil Kalsium oleh  Suhailah Hamid


Pemenang : 1 Orang



Review Blog untuk 10 blog.


Sekian.
Read more ...

Lirik Lagu : Matahari Hafiz Suip


Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Hafiz Suip



Lirik Lagu Matahari Hafiz Suip

Matahari tak cukup indah
Pada pagi yang suram ini
Malam ku resah kerana
Malam mungkin kelam

Bumi indah cinta punah
Bintang bintang tumpang berduka
Meratapi nasib
Kenapa hari ini

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula mimpi kami

Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Engkau perlu hidupkan semula cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu

Matahari bangunlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus melayari hidup kami

Matahari bangkitlah
Indahkan hari ini
Bagi kami terus menghidupkan cinta kami

Lupakan kisah
Kisah yang terjadi
Mengharap sinar
Sinaran darimu


Sekian.
Read more ...

23 Februari 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more ...

Tragedi : 9 Jam Dalam Bas !!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Disebabkan angah mahu pulang lebih lambat sedikit berbanding orang lain, angah telah memilih hari isnin untuk kembali pulang ke Shah Alam. Di dalam fikiran angah , kemungkinan orang ramai sudah pulang ke rumah masing-masing. Di samping itu juga , angah ada kuliah pada hari isnin pada pukul 2 petang.
Ternyata tanggapan angah meleset apabila banyak sangat kereta di sepanjang lebuh raya. Selain itu , pengurusan bas yang kucar kacir membuatkan angah lebih lambat sampai ke destinasi.
Bayangkan , angah dari Kulim , naik bas pada pukul 9.00 pagi , dan akhirnya sampai di Shah Alam pada jam 6.30 petang. Bukankah ia mengambil masa yang begitu lama?Sememangnya letih juga untuk menunggu di dalam bas. Di tambah lagi dengan gangguan daripada beberapa penumpang.
BERSEMBANG SECARA KUAT

Ada seorang penumpang , dia bersembang dengan orang sebelahnya menggunakan volume yang terlampau kuat , ditambah lagi dengan bahasa yang digunakan. Angah tak rasa ianya merupakan salah satu daripada bahasa yang selalu digunakan di Malaysia. Sudah pasti dia bukanlah rakyat Malaysia.
KANAK-KANAK MENGJENGKELKAN

Selepas gangguan yang pertama , ditambah lagi dengan gangguan kanak-kanak kecil yang membuat bising. Yang angah pelik , ibu bapa mereka seperti tidak mengendahkan langsung perbuatan anak mereka. Mungkin anak-anak zaman ini terlampau dimanjakan. Kalau angah yang buat bising masa angah masih kecil , sudah pasti sudah dimarahi dengan begitu teruk.

Apa -apa pun angah bersyukur kerana sampai juga ke Shah Alam dalam keadaan selamat. Tetapi yang menyedihkan , angah terpaksa ponteng dua kelas untuk hari isnin , memandangkan perjalanan bas tersebut dari Kulim ke Shah Alam memakan masa 9 jam.
Sekian. 
 
 
 
 
 
Read more ...