29 April 2015

Siapa itu Mawar Rashid?


mawar rashid , gst , gst , mawar , dewi remaja

Siapakah Mawar Rashid?

Kecoh dunia hiburan negara apabila ada seorang peserta sebuah rancangan realiti , telah membuat satu kejadian lawak. Peserta tersebut dikenali dengan nama Mawar Rashid , telah ditemu ramah, beliau  gagal memberikan makna penuh GST. Akibatnya, Mawar telah dicop sebagai ‘beauty without brain’ atau dalam bahasa Melayunya ‘cantik tapi tak ada otak’.

BiODATA MAWAR RASHID

Nama : Wan Mawar Shaputri Binti Wan Abdul Rashid
Tarikh Lahir : 30 April 1995
Umur : 20 Tahun
Asal : Selangor
Bakat : Modeling




Mawar dihentam oleh banyak pihak. Akhirnya Mawar Rashid telah memberikan penjelasannya di akaun Instagramnya yang berbunyi :-

Guys.. Maksud (gst) is goods and services tax yg menggantikan (sst) sales and services tax.. mawar mintak maaf pada semua sebab mawar kurang peka tentang isu ekonomi negara..pelajaran & assigments serta aktivit2 mawar yg padat setiap hari telah membuat mawar lalai tentang perkembangan isu semasa..mungkin ade yg diluar sana sebaya mawar yg mungkin jugak kurang pasti tentang GST..mawar belajar dari kesilapan dan insyaallah akan lebih membuka minda tentang isu isu semasa..mawar apologise once again dan ambil setiap kritikan dan teguran utk improve diri mawar to b a better person..tq to all yg still support mawar.. mawar nak sambung study. wish me luck guys??peace no war

Kesimpulannya :-

Sebagai seorang yang baru masuk ke industri hiburan , ini adalah satu pengajaran buat Mawar Rashid , kerana tersalah berkata-kata , habislah dunia yang baru hendak bermula. Dan juga kepada anda diluar sana , daripada mencari kesalahan orang lain , lebih baik anda mencari kesalahn diri sendiri terlebih dahulu.
 

7 ulasan:

  1. umur masih muda memang tak amik tahu psal isu semasa..bak kata umur ni kbnykkn nye suke enjoy je..fikir tentang diri sendiri

    BalasPadam
  2. yupp... pengajaran yang baik untuk semua juga..
    sekurang-kurangnya dia dah minta maaf dan akui kesilapan diri... :p

    BalasPadam
  3. ramai lagi selain mawar yg tak tahu pasal GST

    BalasPadam
  4. lagi bertambah popular dah jadinya dia ni... hik hik hik...

    BalasPadam
  5. alahai, budak2 lagi rupanya.

    BalasPadam
  6. dia plak yang jadi reporter . huhuu

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.