11 Mei 2015

Check Prestasi Blog


Assalamualaikum dan salam sejahtera


Hari ini , angah telah check prestasi blog. Saja , untuk angah ketahui bagaimana prestasi blog. Jadi , angah menggunakan aplikasi web daripada Website Speed Test. Sebenarnya ,ada banyak lagi aplikasi di laman web yang boleh anda cuba.

Pertama kali angah check . ianya agak bagus. Tetapi bila dilihat bali , masih banyak yang perlu diperbaiki. Setelah angah baiki  beberapa bahagian dalam blog , ianya berganjak hanya sedikit sahaja. Walau bagaimana pun , angah akan usahakan lagi agar blog ini menjadi bagus dari segi kelajuan.
Kenapa Kelajuan?
Sebab angah sendiri tak suka dengan blog yang loadingnya lembab , walaupun ada faktor lain loading blog lembab , contohnya internet sangat perlahan , tetapi kita sebagai pemilik blog hendaklah sentiasa upgradekan blog kita. Sentiasa check sama ada blog kita makin maju atau tidak.
Sekian



8 ulasan:

  1. sesekali nak check jugak la prestasi blog..

    BalasPadam
  2. Tq info..penting juga nak tahu nie..

    BalasPadam
  3. Betul.tu... Mmg akn cuba ringankan blog...

    BalasPadam
  4. blog laju....tarik org mai lawat lagi...
    #click2 nuff#
    #www.azirahman,com#

    BalasPadam
  5. kelajuan yang tu penting. baik pc atau mobile punya. hehe

    BalasPadam
  6. dah lama x check ni...thankss :)
    btw, klik nuffnang tomorrowland tuan

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.