29 Ogos 2015

Anda Sahabat.


Assalamualaikum dan salam sejahtera



Menjadi seorang sahabat bukanlah senang. Kepercayaan yang dibina, semuanya perlu ikhlas datang daripada hati. Sahabat mempunyai maksud yang sangat-sangat mendalam. Ianya bukanlah satu frasa biasa, seperti frasa kawan. Sahabat dan kawan adalah berbeza.
Bagi angah sendiri, mencari kawan adalah senang sahaja. Tetapi untuk mencari seorang yang digelar sahabat, memerlukan beberapa kriteria yang membolehkan mereka itu digelar sebagai Sahabat.
Bukannya apa , kerana angah pernah berjumpa beberapa orang yang hampir boleh dipercayai tetapi rupanya ada sesuatu disebaliknya. Sikap talam dua muka, iaitu berperangai sebaliknya di belakang angah membuatkan angah rasa tertipu.
Nak jadi sahabat, bukanlah macam tu. Sudahlah bersikap talam dua muka, lepas tu terlampau judge orang. Angah tak suka dengan orang yang suka judge tanpa melihat latar belakang seseorang dahulu.  
 Sekian

2 ulasan:

  1. sejak kawen, kawan baikku hanyala suami;)hee


    ENA nak jemput JOIN dan SUPPORT my 1st giveaway http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html

    tqsm;)

    BalasPadam
  2. betul tu.. kak ain pun tak suka org yg terlalu cepat judge orang lain.. sedangkan nak mengenali org ni perlukan masa..... ;)

    sambil-sambil tu jangan lupa GIVEAWAY ain ye.. jemput la join.. InsyaAllah ada dua hari lagi...!! :)
    ParodyMe : 1st Giveaway By Dramatic Uniq.. Wang Tunai RM350 untuk direbut tQ so much...!! :)

    BalasPadam

The author will be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.