1 Januari 2015

Imbasan 2014 : Diari Jejaka Hangat
Assalamualaikum dan salam sejahtera.Tahun 2014 baru sahaja melabuhkan tirainya. Untuk negara Malaysia,tahun 2014 merupakan tahun yang agak menyedihkan kerana pelbagai musibah berlaku pada tahun ini. Apa-apa pun sebagai seorang insan biasa,angah hanya mampu berharap agar dunia akan lebih maju dan lebih baik di tahun baru ini.
Kalau di TV atau di mana-mana sudah dilakukan imbasan sepanjang tahun 2014,kali ini kita akan bersama pula imbasan tahun 2014 bagi blog Diari Jejaka Hangat dan juga angah sendiri.
  .........................................................................................................

Tahun 2014 menyaksikan angah banyak mendapat hadiah hasil daripada pelbagai segmen dan juga giveaway yang telah angah sertai. Antaranya ialah :-
 1. http://www.diarijejakahangat.com/2014/12/hadiah-daripada-ephyra-dah-sampai.html
 2. http://www.diarijejakahangat.com/2014/11/sampai-sudah-bugslock-gelang-penghalau.html
 3. http://www.diarijejakahangat.com/2014/12/dapat-barangan-daripada-r2rick.html
Alhamdulillah,rezeki menyebelahi angah. Angah dapat beberapa hadiah daripada Giveaway Ephyra yang telah dilancarkan oleh blogger Mialiana. Selain itu,angah juga pernah mendapat barangan daripada Giveaway Bugslock yang juga dilancarkan oleh blogger Mialiana. Seterusnya,angah juga mendapat barangan daripada seorang artis indie Malaysia iaitu R2Rick. Alhamdulilah. Jadi,bagi sesiapa yang berkata blogging tiada hasil,semuanya adalah dusta.
  .........................................................................................................

Tahun 2014 juga menyaksikan angah banyak mendapat IKLAN CPUV daripada NUFFNANG. Antara entri yang angah hasilkan :-
 1. http://www.diarijejakahangat.com/2014/12/nuffnang-beri-durian-runtuh.html 
 2. http://www.diarijejakahangat.com/2014/10/rezeki-bulan-oktober-cpuv-nuffnang.html
 3. http://www.diarijejakahangat.com/2014/10/thanks-nuffnang-cpuv-banyak.html
Sememangnya tahun 2014 merupakan tahun  angah berusaha menggunakan khidmat pengiklanan daripada Nuffnang.Kalau sebelum ini,angah banyak mengadu tentang masalah Nuffnang,akhirnya tahun 2014 menyaksikan begitu banyak CPUV yang diberikan oleh pihak Nuffnang. Terima kasih Nuffnang.
   .................................................................................................

Tahun 2014 menyaksikan angah telah melancarkan beberapa Giveaway dan juga Segmen. Antara yang terbesar yang pernah angah lancarkan pada tahun 2014 ialah :- 
 1. http://www.diarijejakahangat.com/2014/06/segmen-klik-dan-menang-by-diari-jejaka.html
 2. http://www.diarijejakahangat.com/2014/11/segmen-blogwalking-by-diari-jejaka.html
 3. http://www.diarijejakahangat.com/2014/10/giveaway-diari-jejaka-hangat-2014.html 
Alhamdulillah. Rasanya kesemua giveaway dan segmen berjalan lancar. Mungkin ada sebarang masalah di dalam proses menyiapkan dan semuanya,tetapi akhirnya angah tetap berpuas hati kerana dapat memberikan sesuatu buat pembaca blog ini.
  .........................................................................................................

 Tahun 2014 juga menyaksikan angah dapat beberapa kejayaan dalam pelajaran. Alhamdulillah. Kejayaan ini angah telah tulis di dalam entri berikut :-
 1. http://www.diarijejakahangat.com/2014/11/keputusan-final-exam-semester-ketiga.html
 2. http://www.diarijejakahangat.com/2014/06/result-semester-kedua.html

Alhamdulillah,kejayaan yang dicapai hasil usaha dan titik peluh sendiri. Apa yang seronoknya bila ada blog sendiri ni,kita dapat lihat entry sebelum ini dan juga dapat imbas kembali kejayaan lalu.
  .........................................................................................................

Tahun 2014 juga menyaksikan angah telah menyertai beberapa konsert sama ada sebagai krew,sebagai pengelola,mahupun sebagai pemuzik. Antaranya ialah :-
 1. http://www.diarijejakahangat.com/2014/04/konsert-perwirafm-seribu-kenangan.html
 2. http://www.diarijejakahangat.com/2014/04/festival-wind-orchestra-sbp-2014.html
 3. http://www.diarijejakahangat.com/2014/09/konsert-sinfonia-notturna-orchestra-uitm.html
 4. http://www.diarijejakahangat.com/2014/12/konsert-maestro-johari-salleh.html
 5. http://www.diarijejakahangat.com/2014/12/uitm-faculty-of-music-celebrating-30.html 
Sejujurnya angah dapat rasakan bahawa tahun 2014 merupakan tahun bermulanya langkah angah dalam mengorak masa depan. Setelah beberapa konsert angah telah harungi, angah dapat lihat masa depan dengan lebih cerah. 
   .....................................................................................................

Kesimpulannya :-
Alhamdulillah,tahun 2014 merupakan tahun yang cukup bermakna. Bagi angah sendiri,ada suka dan ada dukanya untuk tahun 2014. Pelbagai pengalaman menarik telah dapat dilihat pada tahun tersebut. Untuk menjadi blogger,kerana segalanya dapat diimbas kembali melalui entri-entri terdahulu. Angah harap agar tahun 2015 menjadi tahun yang baik. In shaa Allah. 
Read more ...

Review Blog #12Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Kita kembali lagi dalam rancangan Review Blog bersama Diari Jejaka Hangat. Alhamdulillah,kali ini telah masuk ke edisi yang ke 12. Bermakna, sudah banyak blog yang telah direview.
Apa -apa pun jom lihat review blog yang telah angah siapkan. Angah harap agar anda dapat blogwalking ke blog-blog terbaik ini. 


Blog pertama ialah blog Perkongsian RH. Sebuah blog yang menarik. Dengan menggunakan ayat menarik di bahagian header yang berbunyi.. "Perkongsian Tips Merancang Majlis Perkahwinan, Tips Blogging, Tips Small Bisnes, Idea Bisnes, Sukan Malaysia, Bola Sepak dan Manchester United News"sememangnya blog ini menjanjikan sesuatu yang menarik.
Angah setuju bahawa blog ini mempunyai pelbagai entri menarik. Sesiapa sahaja yang datang ke blog ini dapat memilih beberapa entri untuk dibaca terlebih dahulu. Good job! Selain itu,blog ini juga mempunyai masa loading yang sangat bagus. Good job lagi!Jadi,sebagai kesimpulannya,blog ini memang bagus. Angah ucapkan semoga berjaya! Jom terjah blog ini.


2. http://cikmanissweet.blogspot.com/


Blog kedua ialah blog Cerita Hati Si Manis. Pertama kali angah ke blog ini,angah dapat lihat sesuatu yang unik di dalam blog ini. Angah dapat lihat betapa cantik dan ringkasnya blog ini,tanpa sebarang widget yang keterlaluan. Bravoo!
Sebuah blog yang simple tidak bermakna ianya tidak cantik. Apa -apa pun angah ucapkan semoga berjaya. Mungkin boleh lagi menghasilkan entri-entri menarik supaya lebih ramai pembaca dapat melihat keindahan dan kesimplean blog ini. Jom terjah blog ini. 


Pertama sekali,angah nak kenalkan blog ini kepada anda. Pemiliknya aktif berblogging sejak 2014,walaupun blog itu diterbitkan pada tahun 2010.Berasal dari negeri Kelantan, beliau juga merupakan mahasiswi di UKM. Wah.. mesti budak pandai ni. Hehe.
Blog ini sangat cantik. Secara jujurnya angah nak beritahu bahawa penggunaan warna dalam blog ini sangat memikat hati angah. Dapat dilihat pelbagai entry- entry berinfo yang menarik untuk dibaca. Selain itu,angah juga suka dengan cara anda menyusun widget anda,begitu kemas sekali. Apa-apa pun angah ucapkan semoga berjaya di masa hadapan. Jom terjah blog ini. Blog yang keempat ialah blog yang diberi nama VINTAGE. Sebuah blog yang menarik. Sebab apa? Sebab gayanya yang unik dan kreatif. Angah dapat lihat blog ini sangat berbeza berbanding blog yang lain. Apa yang angah suka ialah dalam blog ini tidak terdapat banyak widget. Itu ialah suatu yang sangat bagus!!
Selain itu,angah juga suka dengan loading blog ini kerana ianya sangatlah laju. Good job!Ada banyak entry menarik dalam blog ini. Untuk ketahui lebih lanjut,silalah terjah ke blog ini! Sebuah blog yang menarik. Secara jujurnya angah suka dengan warna hijau yag menjadi warna latar bagi blog ini. Blog yang diberi nama Kisah Hidup Ku sememangnya sebuah blog yang hebat,
Apa yang angah suka ialah kandungan blog ini. Pelbagai entry menarik yang bersangkut paut dengan isu semasa. Selain itu, angah juga suka dengan beberapa widget di dalam blog ini yang amat membantu angah dalam sesi blogwalking. Apa-apa pun angah nak ucapkan tahniah kepada blog ini kerana berbjaya menarik minat angah. Good job!! Jom terjah blog ini. 


Sekian. 

Read more ...