8 Februari 2015

Corat-Coret Pentas Akhir Maharaja Lawak Mega 2014

Pentas akhir Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM 2014) secara rasminya telah pun berakhir pada malam Jumaat lalu dengan menyaksikan kumpulan Zero dinobatkan sebagai Juara.Zero yang dianggotai oleh Sahrif Kadil Doli Sahrif, Mohammad Syaiful Doli Sahrif dan Sharif Kunal Doli Sahrif membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM500,000 dan trofi sumbangan Astro. 

Naib juara pula dimenangi oleh Sepahtu dan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak sebanyak RM250,000 berserta sebuah trofi.Manakala tempat ketiga pula dimenangi oleh satu-satunya peserta solo MLM 2014 iaitu Nabil Ahmad yang menerima hadiah berupa wang tunai berjumlah RM150,000 berserta  trofi. 

Tahniah diucapkan kepada pemenang. 

Apa yang pasti  kehadiran penonton serta penyokong finalis MLM 2014 sangat luar biasa dan acara yang berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil itu sememangnya meriah.Bukan itu sahaja, selebriti tempatan turut hadir mamberikan sokongan pada Superhero Lawak yang bertanding. Antara yang hadir ialah Ifa Raziah, Michael Ang, Uqasha Senrose, dan Syafiq Kyle. 
Banyak kisah menarik yang berlaku sepanjang pentas akhir MLM 2014 bersiaran secara langsung.Di sini Astro gempak ingin berkongsi kisah atau kejadian  menarik yang mungkin penonton setia MLM 2014 terlepas pandang. 

- Finalis MLM 2014 berjalan ala-ala model di pentas 'runaway' semasa hos memperkenalkan mereka. 
- Busana unik Dato' AC tarik perhatian dan mendapat pujian di laman sosial. 
- Stadium Putra Bukit Jalil penuh! Keadaan sekeliling begitu havoc dengan sorakan peminat finalis MLM 2014! 
- Penonton bersorak seakan-akan menonton perlawanan bola sepak. Betapa sporting dan meriahnya peminat MLM 2014! 
- Penyokong kelab peminat Dato' AC hadir dengan memakai rambut afro warna-warni. Sporting habis beb! 
- Penyokong Zero kibarkan bendera Sabah. 
- Dato' Jalal menyanyi lagu 'Sway' dan di sambut dengan sorakan peminat. 
- Rasa seperti menonton pertunjukkan fesyen apabila juri MLM 2014 Fazura dan Farah Quinn 'catwalk' di pentas 'runaway' dengan begitu bergaya. 
- Taufik Batisah berdiri menunggu Fazura sebelum menarik kerusi untuk pelakon cantik itu duduk di tempat juri. (sweetnya Taufk) 
- Taufik Batisah memberikan persembahan istimewa dengan menyanyikan lagu 'Awak Kat Mana' khas buat peminat. 
- Persembahan Zero menyentuh hati peminat di Stadium sehingga ada yang mengalirkan air mata apabila mereka menyanyikan lagu 'Ayah' malah juri juga turut tersentuh. 
- Nabil terlupa lirik sewaktu tema muzikal. 
- Amat mengejutkan, sewaktu nama Zero diumumkan sebagai juara hampir seluruh penonton di Stadium berdiri sebagai tanda sokongan kepada kumpulan tersebut.

Sekian terima kasih. 
Read more ...

Kenapa saya suka Dato' Siti Nurhaliza??


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Tidak malu untuk angah jelaskan bahawa angah merupakan peminat tegar penyanyi No 1 negara iaitu , Dato' Siti Nurhaliza. Angah mempunyai lebih daripada 60 koleksi lagu-lagu beliau dan juga 30 koleksi video nyanyian dan persembahan beliau. Sememangnya angah meminati beliau sebagai seorang ikon dan juga seorang yang mampu memberi inspirasi untuk angah berjaya seperti beliau.

.............................................

Penyanyi Terbaik Malaysia

Beliau  merupakan satu-satunya artis yang mempunyai rekod bersih , iaitu tiada sebarang gossip dan juga cerita-cerita tidak sedap didengari daripada beliau. Beliau juga merupakan artis yang berpakaian tidak seksi langsung , meskipun beliau sudah popular. Berlainan dengan artis- artis lain , keseksian mereka menjadi salah satu sebab mereka menjadi popular.  
Bakat dan kebolehan beliau membuatkan beliau disukai ramai. Ianya terbukti apabila di awal penglibatan beliau di dalam industri , beliau sudah berjaya menjadi Artis Paling Popular di usia 18 tahun. Beliau merupakan artis yang tidak pernah putus-putus menerima pelbagai anugerah dari awal kariernya sehinggalah sekarang.


......................................................................Sumber Gambar : Instagram CTDK

Question : What has been your motivation since day one to achieve what you have today?

Dato' Siti Nurhaliza : "You need to know that it is not impossible. You need DREAMS, GOALS , DETERMINATION. When I was 17 , I said I wanted TO SING and I DID. Then , I said  I wanted to have my FIRST CONCERT before I turned 20. IT HAPPENED. When I was 19 , I wanted to TOUR THE WHOLE MALAYSIA , which I DID. And then I wanted to TOUR INDONESIA , THAT HAPPENED TOO. I told myself I would one day PERFORM IN ROYAL ALBERT HALL , I had my SOLO CONCERT there in 2005.
You need to dare to go far , the competition is tough but you must always remind yourself that you can do it , at the same time , you must always learn new things , only when you experience things can you learn about life. 
.........................................................................

Sememangnya , angah sendiri meminati beliau sejak zaman angah masih kecil. Impian angah ialah mahu pergi ke konsert beliau , tetapi sehingga sekarang , angah masih belum pernah menjejakkan kaki ke konsert beliau. Apa -apa pun angah masih lagi meminati beliau sebagai salah seorang artis yang terbaik di Malaysia. Rasanya tiada lagi mana-mana artis yang mampu menarik perhatian angah seperti beliau.

Boleh dikatakan jika beliau tidak memnuat persembahan di mana-mana majlis anugerah , semestinya anugerah tersebut akan menjadi hambar. Begitulah betapa hebatnya seorang Siti Nurhaliza yang angah kenali.

Sekian. 
 

Read more ...

Promote Instagram #1
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Beberapa hari yang lalu , angah telah mengupdate satu status di fanpage. Angah mencari akaun instagram untuk dipromote. Alhamdulillah. Sambutan yang diterima amatlah menggalakkan. Terima kasih kepada semua yang turut serta. Walaupun ianya tidaklah seberapa , tapi angah harapkan supaya semuanya berjalan dengan lancar.

Kalau sebelum ini angah hanya promote blog / fanpage / atau twitter sahaja. Tetapi kali ini , angah sudah mula mempromosi kan instagram anda. Jadi , kepada peniaga online di intagram , inilah peluang anda!! :D 

 1. http://instagram.com/waniemasduki
 2. http://instagram.com/israismail92/
 3. http://instagram.com/noor_eliyana/
 4. http://instagram.com/noorsuraya2385/
 5. http://instagram.com/Tashaqisha
 6. http://instagram.com/hajarshikin/
 7. http://instagram.com/agonlinestore
 8. http://instagram.com/eiynatyna
 9. http://instagram.com/nuha.eryna
 10. http://instagram.com/nurulzakira95
 11. http://instagram.com/suesopian
 12. http://instagram.com/acik21
 13. http://instagram.com/sungoldshine
 14. http://instagram.com/khairuddinlim
 15. http://instagram.com/amirkhalis
 16. http://instagram.com/natasyapink
 17. http://instagram.com/yangbaik
 18. http://instagram.com/areumdaunenterprise
 19. http://instagram.com/fasham87/
 20. http://instagram.com/sitizawiah95
 21. http://instagram.com/impianone
 22. http://instagram.com/arzmoha/
 23. http://instagram.com/parihh/
 24. http://instagram.com/syira_lokman/
 25. http://instagram.com/yong_mommylizz/
 26. http://instagram.com/anagurlz87/ 
Apa -apa pun angah ucapkan terima kasih kepada anda yang sudi memberikan kerjasama yang begitu baik. In shaa Allah selepas ini angah akan promote lagi untuk edisi yang kedua!! :D

Sekian terima kasih.
Read more ...