14 April 2015

"It's Your Mistake , If You ..."


"If you BORN poor , it's not YOUR Mistake ,
 But if you DIE poor , it's Your Mistake."

Salah satu daripada kata-kata yang bermakna datang daripada salah seorang orang terkaya di muka bumi ini.  Maksud yang sangat mendalam. Mengikut tafsiran angah , ia bererti USAHA. Kadang - kadang ada yang selalu mengeluh ,tentang kehidupan yang teruk. Sedangkan dengan usaha yang lebih , kehidupannya mampu berubah.
Angah percaya sesiapa yang berusaha , pasti akan mendapat sesuatu. Tak kira sama ada usahanya kecil atau tidak , dia tetap akan mendapat sesuatu hasil daripada usahanya tersebut. Jangan putus asa , selagi anda masih lagi mempunyai kudrat untuk berjuang.

Sekian. 
Read more ...

Exchange Feed Group / Bukan Sembang KosongAssalamualaikum dan salam sejahteraEntry kali ini angah nak cerita tentang Exchange Feed Group. Atau dengan singkatannya EFG. Angah merupakanantara ahli baru dalam group ini. Masih banyak perkara yang masih belum angah belajar. 
Angah mula tettarik nak masuk bila lihat entry PCL tetang cara nak dapatkan SEO 100%. Kalau sebelum ini , angah sekadar blog secara biasa , tanpa sebarang panduan , kalau ada pun hanyalah tutorial daripada carian di Google. ali ini , angah harap dapat belajar cara yang tepat dan betul.
Alhamdulillah , setakat ini , dah banyak angah belajar walaupun masih baru. Yang paling penting , semua ahli dalam group ni sangat sporting. Haha , angah pulak rasa segan. 
 1. Irra29 www.irrayyan.com 
 2. Anis23 www.adnan-daughter.blogspot.com 
 3. Arz30 www.arzmoha.com
 4. Nani24 www.cikmanissweet.blogspot.com 
 5. Bonde37 www.kumahuitu.blogspot.com
 6. Pcl42 www.nazlee.com 7. 
 7. Lya35 www.akifimtiyaz3.blogspot.com 
 8. Ewan30 www.wayneharraz.blogspot.com
 9. Ana43 www.anajingga.blogspot.com 
 10. Lela21 www.isolabellaz.blogspot.com
 11. Dayah22 www.kanvaskehidupanku.blogspot.com 
 12. Kc22 www.memburucintamu.blogspot.com 
 13. Sha27 www.awansayatasana.blogspot.com 
 14. Cc24 www.cikcandysour.blogspot.com 
 15. Aina18 www.nikainaa.blogspot.com 
 16. Aisya24 www.jindrisska.blogspot.com 
 17. CN29 www.cekgunorazimah.com 
 18. Aami29 www.shamieraosment.com 
 19. Mimin23 www.miminadam.blogspot.com 
 20. Syira19 www.syirasophie.blogspot.com 
 21. Eny32 www.enyyusnizar.blogspot.com 
 22. Ain33 www.dramaticuniq.blogspot.com 
 23. FR28 www.notapurba.blogspot.com 
 24. Khaty32 www.khatyaiman.blogspot.com 
 25. Azi43 www.mirabeads-azi.blogspot.com 
 26. CikT35 latitude292.blogspot.com 
 27. KG33 www.eryati.blogspot.com
 28. Efa35 www.ibuadambatrisya.blogspot.com 
 29. Mia28 www.diariemil.blogspot.com 
 30. Angah20 www.diarijejakahangat.com 
 31. Nizam31 www.bahejabella.blogspot.com 
 32. Rara28 www.safurara.com 
 33. AbeKie42 www.zukidin.com

Apa-apa pun , angah rasa bertuah apabila diterima menjadi sebahagian daripada #EFG. Terima kasih kepada semua ahli yang sudi menerima angah sebagai ahli baru. In shaa Allah angah akan memanfaatkan segal ilmu yang angah dapat daripada perkongsian anda semua. 

Sekian. 
Read more ...

Jangan Terlalu Mengharap !!Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Baru-baru ini angah baru belajar konsep jangan mengharap sangat pada seseorang. Sebenarnya angah bukanlah seorang yang suka meminta pertolongan. Selagi mana angah boleh buat sesuatu perkara itu , selagi itu angah akan cuba buat sedaya upaya. Bila mana dah sampai ke tahap tak reti atau perlukan bantuan , barulah angah akan meminta bantuan orang lain.
Kejadian yang baru berlaku seminggu lepas benar-benar mengajar angah konsep  JANGAN TERLALU MENGHARAP. Semuanya angah rasa atas sebab angah sendiri. Biasalah , kehidupan di tempat orang tanpa adik beradik mahupu ahli keluarga , sangat menyusahkan. Yang paling terdekat dengan diri kita  , sudah semestinya  sahabat.
Ceritanya sebegini:-
"Tempoh hari , angah telah bersama seorang rakan , beliau berjanji untuk membantu angah tentang suatu perkara pada beberapa hari lagi. Bla tiba hari yang dijanjikan , bantuan yang diharapkan rupanya tidak dapat ditunaikan. Itupun angah ketahui dalam jangka masa beberapa minit sebelum apa yang angah nak buat itu terjadi. Keajaiban berlaku apabila akhirnya di saat-saat terakhir , ada juga rakan lain yang membantu. Ketika itu, fikiran angah sudah buntu. Sebab apa? Kalau perkara ini tidak dapat dijalankan juga, habislah hidup angah." 
 Alhamdulillah , nasib baik ada juga rakan lain yang sanggup membantu. Itulah gunanya Sahabat. Sama ada rapat atau tidak , yang penting sifat bantu membantu sangat diperlukan dalam kehidupan sekarang ini.
Angah dapat rasakan juga bahawa sepatutnya kejadian seperti di dalam cerita diatas sepatutnya tidak berlaku, jika angah tidak mengharap pada orang. Kemungkinan angah mampu lakukan sendiri , tetapi apabila sudah disaat-saat akhir , angah perlukan bantuan.
Kesimpulannya,

Angah belajar dua perkara iaitu jangan terlampau berharap pada orang dan juga , sebagai seorang sahabat , bantu membantu adalah sangat penting walaupun kita rapat mahupun tidak.  
Read more ...

Pencarian Sponsor Kini Dibuka !!Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Pengumuman khas buat semua blogger dan rakan-rakan taulan. Di dalam perancangan angah, angah ingin mengadakan satu giveaway terbesar untuk tahun 2015, memandangkan kita sekarang di pertengahan tahun , dan juga ketika waktu ini angah tak busy dengan sebarang aktiviti , jadi angah nak mencari SPONSOR!!
Syarat menjadi SPONSOR :-
1. Barang yang ingin disponsor SEMESTINYA berharga  lebih daripada RM10 
*Barangan Pos
 *Topup
*Cash

2. Hanya DUA sahaja SYARAT yang dibolehkan.
*Like Fanpage
*Follow Blog
*Follow Instagram
*Follow Google Plus
*Follow Twitter 
3. Segala urusan , hanyalah melalui FANPAGE DIARI JEJAKA HANGAT.
Pemilihan SPONSOR akan dibuat untuk 10 sponsor sahaja. 
 .......................................................................................
Ada yang berminat ?
Sila berikan butiran berikut yang serba lengkap di FANPAGE.
Nama :
Link Blog :
Barang yang mahu disponsor :
Bilangan :
Syarat :  
Terima kasih atas kerjasama anda. 
Read more ...