29 April 2015

Wordless Wednesday 42 : Feel Useless ?


Assalamualaikum dan salam sejahtera


"Sometimes I feel useless 
but then I remember I 
breathe out carbon dioxide for plants."


Read more ...

Siapa itu Mawar Rashid?


mawar rashid , gst , gst , mawar , dewi remaja

Siapakah Mawar Rashid?

Kecoh dunia hiburan negara apabila ada seorang peserta sebuah rancangan realiti , telah membuat satu kejadian lawak. Peserta tersebut dikenali dengan nama Mawar Rashid , telah ditemu ramah, beliau  gagal memberikan makna penuh GST. Akibatnya, Mawar telah dicop sebagai ‘beauty without brain’ atau dalam bahasa Melayunya ‘cantik tapi tak ada otak’.

BiODATA MAWAR RASHID

Nama : Wan Mawar Shaputri Binti Wan Abdul Rashid
Tarikh Lahir : 30 April 1995
Umur : 20 Tahun
Asal : Selangor
Bakat : Modeling




Mawar dihentam oleh banyak pihak. Akhirnya Mawar Rashid telah memberikan penjelasannya di akaun Instagramnya yang berbunyi :-

Guys.. Maksud (gst) is goods and services tax yg menggantikan (sst) sales and services tax.. mawar mintak maaf pada semua sebab mawar kurang peka tentang isu ekonomi negara..pelajaran & assigments serta aktivit2 mawar yg padat setiap hari telah membuat mawar lalai tentang perkembangan isu semasa..mungkin ade yg diluar sana sebaya mawar yg mungkin jugak kurang pasti tentang GST..mawar belajar dari kesilapan dan insyaallah akan lebih membuka minda tentang isu isu semasa..mawar apologise once again dan ambil setiap kritikan dan teguran utk improve diri mawar to b a better person..tq to all yg still support mawar.. mawar nak sambung study. wish me luck guys??peace no war

Kesimpulannya :-

Sebagai seorang yang baru masuk ke industri hiburan , ini adalah satu pengajaran buat Mawar Rashid , kerana tersalah berkata-kata , habislah dunia yang baru hendak bermula. Dan juga kepada anda diluar sana , daripada mencari kesalahan orang lain , lebih baik anda mencari kesalahn diri sendiri terlebih dahulu.
 
Read more ...

SEGMEN REVIEW BLOG BY LON@




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Angah tertarik untuk menyertai segmen review blog. Dah lama blog angah tidak di review oleh sesiapa pun. Mengapa angah nak join segmen ini? Sebab angah nak tahu pendapat orang berkenaan blog angah ni.

Senang je caranya nak join segmen ini. Anda hanya perlu klik banner di atas dan terus ke entry segmen. jom sama-sama sertai segmen ini. 
Read more ...

LIFE is short..




Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Life is short. break the RULES
 FORGIVE quickly, 
KISS slowly , LOVE truly , 
LAUGH uncontrollably , 
and NEVER REGRET
 anything that made you smile.


Sebagai seorang manusia , janganlah kita menganggap bahawa perjalanan hidup itu sangat panjang. Percayalah bahawa kehidupan ini hanyalah sementara. Buat apa nak risau jika ianya hanyalah semestara ,masih ada dunia yang menanti kita di kemudian hari. Apa yang penting, lalui tiap-tiap hari dengan perkara yang kita suka..
Sekian. 
Read more ...