13 Mei 2015

Kata Kunci ( Keyword ) 13. 5. 2015



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kata Kunci (Keyword) 13. 5. 2015

Ini adalah keyword yang dicari oleh pembaca untuk blog ini. Angah dapat statistik ini dari laman web Nuffnang. Apa yang angah lihat , ada beberapa keyword yang pelik dan juga ada keyword yang sememangnya angah dah agak. Apa-apa pun angah akan certia secara detail keyword tersebut dan dari entri mana..

komen cicakman 3



Entri yang angah hasilkan pada 1 April 2015. Semuanya bermula apabila angah menonton filem Cicakman 3 di panggung wayang , dengan mengharapkan sesuatu yang terbaik , akhirnya angah kecewa dengan hasilnya. Semuanya angah cerita dalam entri tersebut.

macam macam harimau



Entri yang dihasilkan pada 30 September 2013. Mengenai gambar seekor harimau yang dibunuh dengan kejam oleh manusia-manusia yang berakal tetapi rupanya hanya lebih kurang sahaja dengan binatang. Bila tengok gambar dalam entri tersebut , akan muncul rasa sedih atas dasar perikemanusiaan.

jalan puncak alam



Entri yang masih baru , iaitu dihasilkan pada 9 Mei 2015. Kisah mengenai jalan cerita sebuah cerita seram di jalan Puncak Alam. Semmeangnya jalan tersebut dikenali dengan pelbagai kisah seram yang akan membuatkan bulu roma anda berdiri secara tiba-tiba.

sambutan hari ibu


Entri yang dihasilkan pada 2 Mei 2015 ini menceritakan tentang hukum menyambut hari ibu. Setiap tahun  , pasti akan ada kemusykilan berkenaan sambutan hari ibu. Adakah ianya boleh disambut? Atau adakah ianya haram? Entri ini menceritakan segala-galanya.

diari kari ngerii


Satu entri lama , mengenai laman web karingeri.com. Sebuah laman web yang memaparkan gambar-gambar ngeri kemalangan atau pembunuhan. Sememangnya untuk mereka yang tidak sanggup melihat kengerian , jangalan lihat. Rasanya laman web tersebut sudah tiada. Apa -apa pun utk ketahui lebih lanjut boleh entri ini.

hati perempuan best la


Entri yang dihasilkan pada 21 April 2015 , mengenai sebuah drama yang popular ketika ini. Boleh dikatakan hampir semua wanita melihat drama ini. Atas rasa pelik , angah terbitkann entri ini , bertujuan ingin mengetahui mengapa ramai orang suka drama ini?

pelacur pudu


Entri bertarikh 14 April 2014. Menceritakan tentang lambakan pelacur di Kuala Lumpur. Seumpamanya tiada sebarang tindakan dilakukan untuk membasmi kegiatan pelacuran ini. Sebenarnya , bukan angah melanggan pelacur ini , tetapi angah mahu melihat bagaimana Kuala Lumpur di waktu malam.

diploma musik uitm


Entri bertarikh 11 Jun 2013 , iaitu ketika diawal pengajian angah di Uitm Shah Alam , mengambil kos Diploma Seni Muzik. Kini , angah telah pun hampir berada di penghujung diploma. Rasanya eperti sekejap sahaja masa berlalu.

gedung tertinggi di malaysia


Entri bertarikh 21 Februari 2013. Menceritakan tentang 10 bangunan tertinggi di Malaysia. Melalui kata kunci yang dicari , ianya dipercayai datang daripada Indonesia. Ianya kerana keywordnya ialah Gedung. Apa -apa pun anda boleh melihat entri tersebut.

makna teman tapi mesra


Entri bertarikh 28 September 2013. Mengenai makna Teman Tapi Mesra. Ianya adalah berdasarkan pengalaman sendiri , kerana ada kisah yang terjadi di semester pertama angah.

Kata-kata akhir :-

Sememangnya seronok apabila melihat entri kita dicari oleh pembaca di laman web carian. Itu bererti kita sudah mencapai misi utama kita berblogging. Kerana misi utama ialah berkongsi dan memberitahu kepada semua pembaca berkenaan apa yang kita rasa. Terima kasih semua. 
Read more ...

5 Barang Yang Saya Wajib Beli Di Rakuten Malaysia



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

rakuten.my

Pernah membeli barang online? Secara jujurnya , angah tidak pernah membeli apa-apa barang secara online. Ianya disebabkan alasan bahawa barang-barang yang dijual online kadangkala tidak berkualiti dan juga pelbagai masalah akan berlaku. Semuanya nyata berubah bila angah melihat satu laman web membeli belah online terkemuka iaitu RAKUTEN.
Jadi , dengan rasa bangganya angah nak memberitahu anda bahawa angah akan membeli 5 barang ini di Rakuten Malaysia. 

Pill High Quality Portable Bluetooth Speaker (Black)

Pill High Quality Portable Bluetooth Speaker (Black)

Pertama sekali , angah akan membeli Pill High Quality Bluetooth Speaker (Black) yang berharga RM 99.00. Harga speaker ini sebelum ini ialah RM 399.90. Dulu , angah ada speaker biasa sahaja dan akhirnya rosak, tetapi sekarang angah rasa ianya satu keperluan untuk angah ada satu speaker bluetooth. Dengan harga yang lebih berpatutan dan murah berbanding biasa , angah percaya ianya satu keputusan tepat.
Gildan TRANSFORMERS AUTOBOTS & DECEPTICONS Printed Tee Black
T- Shirt yang berharga RM43. 83 ini telah menarik minat angah. Ya , angah akui bahawa angah minat transformer. Malangnya, angah masih tiada sebarang t shirt yang melambangkan Transformer. Dengan harga yang berpatutan , angah rasa ianya adalah satu kemestian untuk angah membeli baju ini. Juga angah akui bahawa angah lebih menyukai baju yang berwarna hitam , kerana ianya sesuai digandingkan dengan apa-apa jenis seluar dan juga kasut.

Sony MDR EX15AP EX Monitor Headphone with Mic - Original

Sony MDR EX15AP EX Monitor Headphone with Mic - Original

Memiliki earphone merupakan satu kemestian untuk semua remaja. Tambah-tambah bila pakai earphone ketika dalam train atau komuter, nampak cool sangat. Angah memilih untuk memiliki earphone ini kerana ianya berkualiti terutamanya apabila ianya berjenama Sony. Selalunya sebelum ini , angah akan membeli earphone di pasar malam , dan ianya hanya bertahan selama 5 hari sahaja , berpatutan dengan harganya RM5. Dengan harga earphone ini RM99.00 , angah rasa ianya satu pelaburan yang bagus , sebagus dengan kualiti earphone ini.

Powerbank PINENG PN-912

Powerbank PINENG PN-912

Angah belum memiliki sebarang Powerbank! Percaya atau tidak, sehingga sekarang, angah masih belum menggunakan powerbank. Bukannya smartphone angah bagus, tetapi angah tak mampu nak membeli powerbank. Kalau dilihat sememangnya di pasar malam , ada menawarkan powerbank yang harganya murah, tetapi angah khuatiri apabila harganya murah, maka mungkin kualitinya juga murah. Powerbank yang angah pilih ini hanya berharga  RM105.00 sahaja. 
Sememangnya angah dapat lihat rakan-rakan angah menggunakan powerbank Pineng, ianya ternyata berkualiti dan mampu bertahan dalam jangka masa yang lama berbanding powerbank jenama yang lain. Jadi , angah percaya apabila angah mempunyai powerbank ini , penggunaan smartphone angah akan lebih baik.

Yoobao Mini Portable Bluetooth Speaker - YB-201

Yoobao Mini Portable Bluetooth Speaker - YB-201

Satu lagi speaker yang menarik perhatian angah. Warna yang comel. Memancangkan dalam jangka masa beberapa bulan lagi , hari ulang tahun kelahiran adik angah , maka angah teringin untuk menghadiahkan sau speaker comel. Adik angah tinggal di asrama , jadi angah percaya bila dia ada speaker comel ini , dia akan lebih bersemangat untuk belajar , in shaa Allah. Harganya ialah RM 119.00.  Angah percaya dengan harga yang sebegitu , ianya berpatutan kerana kualiti dan juga jenama yang sudah dikenali ramai.

Kesimpulannya :-
Angah akan membeli 5 barang ini kerana ianya angah percaya merupakan barang yang angah perlukan. Bukan senang untuk angah memilih barang. Sememangnya ada banyak lagi barang yang menarik , tetapi angah hanya memilih yang angah suka dan sederhana sahaja. Ianya tidak terlampau mahal dan juga tidak terlampau murah.  
Sekian.

................................................................................


Pertandingan Blogger ShopCoupons X Rakuten Malaysia!
Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

Sekian, 
Read more ...

Wordless Wednesday 44 : Trust


Assalamualaikum dan salam sejahtera



I don't trust words.
I trust actions.

Sekian.




Read more ...