15 Mei 2015

GMBM 1st GIVEAWAY 2015

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.htmlAssalamualaikum !! Alhamdulillah,sempena Hari Ibu 2015,buat julung-julung kalinya kami berjaya melancarkan satu segmen yang di taja sepenuhnya oleh sebahagian ahli Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM]. Segmen ini di adakan adalah untuk memanjangkan ukhuwah sesama blogger yang menyertai segmen ini. Hadiah yang di tawarkan dalam segmen ini juga sangat menarik dan berbaloi untuk di menangi. Masa pelancaran segmen selama sebulan memberi lebih peluang penyertaan dan memenuhi syarat bagi para peserta.

Tarikh Segmen : 10 Mei - 7 Jun 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

 1. Blogger Malaysia.
 2. Buat entri yang bertajuk GMBM 1st GIVEAWAY 2015.
 3. Pilihan entri samada copy dan paste sahaja entri yang di sediakan atau buat entri sendiri mengikut kreativiti anda.
 4. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh penganjur dan penaja.
 5. Semua penaja boleh menyertai segmen ini. 
 6. Lengkapkan syarat di bawah:-
 • Follow Belog


 • Follow Instagram 

@Yong | @Sofu


 • Follow Google + • Like Fanpages 
 • Follow FaceBook

Norihan Yusuf


♪ ♩♫ Selamat bersegmen dan semoga bertuah !! ♪ ♩♫

 
Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy, Maria, YY, Yong, Myja, Sofu, Ida, Ann, Mieja, Sue, Fuza, Mamaniza, Hana, Aida, Mar, Khaty, Ayumie, Mila, Zana, Sally, Fiza, Fara.

Klik Banner GA Untuk Join

Read more ...

Lana Nodin selamat nikah

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Sumber : Sinar Harian


DENGAN  sekali lafaz, aktres kontroversi dan pelakon seksi, Lana Nodin atau nama sebenarnya, Mazlina Hasan Nodin,  35, selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, David McKienzie atau nama Islamnya, Mohd Daud McKienzie, 35, di Hotel Palace of Golden Horses, Seri Kembangan, hari ini.
Pasangan ini telah dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Perkahwinan Masjid Al-Islah Serdang Raya, Seri Kembangan, Ustaz Mohd Ramizi Ramli dengan mas kahwin berjumlah AS$10,000 (RM32,000) tepat jam 10.35 pagi.
Majlis pernikahan tersebut menyaksikan pihak perempuan menerima lima dulang hantaran daripada Daud manakala wang hantaran pula dirahsiakan. Pihak lelaki pula menerima tujuh  dulang hantaran.
Secara keseluruhannya, majlis perkahwinan pasangan ini mendapat tajaan mencecah RM2 juta yang meliputi malam berinai,  majlis pernikahan dan malam persandingan.
Antara barisan penaja  lain adalah Charisma Jewellery, Jakel Textile, Diandra Couture, YSA Events,Avicenna Studio, Bunga Studio, Azasna Design, Casaclo, Zara Glam by Sorayya, Sugarlicious, Dessert & Gift, Illani Yaakub Cookies, Laura Daddy's Dollies Cakes, Redcard 1 Stop dan Hotel Palace of Golden Horses.
Hadir sama, ahli keluarga kedua-dua mempelai serta sahabat handai termasuk rakan artis dan selebriti tanah air seperti Shasha Saidin, Lisdawati, Fauzi Nawawi, Aishah Ilias, Chacha Maembong dan Julia Ziegler.
Difahamkan, majlis resepsi akan berlangsung pada malam ini di lokasi yang sama bertemakan Modern English hasil sentuhan KL Wedding Ministry.

Sekian 
Read more ...

Tazkirah Jumaat #25 : Berzikir


Assalamualaikum dan salam sejahtera


"Saya mesti sentiasa 
MENGINGATI ALLAH 
& BERZIKIR menyebut namaNya
untuk menjadikan DIAM saya itu 
dalam keadaan BERFIKIR
&
apabila BERCAKAP 
kerana BERZIKIR."

|Sheikh Fathi Yakan|

Sememangnya mengingati Allah S.W.T merupakan satu sifat terpuji. Apabila lidah kita basah dengan zikir-zikir memuji Allah , in shaa Allah segala kerja seharian kita akan lebih dirahmati. Setiap segala yang kita lakukan , inshaa Allah akan berjalan lancar.

Sekian. 

Read more ...