5 Ogos 2015

Siti Nurhaliza nyanyi lagu tamil AR RahmanKUALA LUMPUR
: Penyanyi tersohor negara, Datuk Siti Nurhaliza baru-baru ini mengejutkan peminatnya selepas memuat naik video beliau merakamkan suara untuk sebuah lagu tamil karya komposer AR Rahman yang merupakan salah seorang seniman terkenal dalam industri hiburan di India serta Hollywood.

Dalam beberapa video yang dimuat naik dalam akaun Instagramnya, Siti dilihat membuat latihan serta menyanyi beberapa lirik lagu karya AR Rahman, bertajuk “Nenge Ezhu”.

“Saya sedang berlatih sebutan Bahasa Tamil dan ini adalah satu cabaran baru buat saya,” kata Siti melalui laman Instagram rasminya.

“Ia adalah satu penghormatan buat saya menyanyikan lagu AR Rahman untuk International Superstars di Malaysia,” sambung Siti.

Sejurus selepas video itu dimuat naik, ramai memuji usaha beliau menghafal and menyanyikan lagu berbahasa Tamil. 

Memetik laporan Astro Ulagam, Siti merakam suaranya untuk tujuan promosi bagi acara kemuncak International Superstars 2015  yang merupakan pertandingan nyanyian antarabangsa India, yang bakal berlangsung pada  18 Ogos 2015.


Ia merupakan anjuran pertama pihak Astro yang bersifat antarabangsa dan pertandingan itu menampilkan wakil dari 5 negara; Malaysia, Singapura, Mauritius, Kanada dan India.

Bersama Siti, artis Malaysia yang lain juga akan membuat penampilan mereka.


Read more ...

Peperiksaan Midterm Selesai

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah, angah baru sahaja selesai exam Principal Clarinet. Macam mana dengan exam tu? Alhamdulillah, seperti biasa, tidaklah bagus dan tidak juga teruk. Sebenarnya giliran angah exam adalah akhir sekali, tetapi disebabkan kelewatan junior-junior, angah mengambil keputusan untuk membuat awal peperiksaan ini. 
Ini merupakan peperiksaan midterm sahaja. Nanti di penghujung semester akan ada satu lagi peperiksaan final, yang mana lagi susah dan menyeksakan. Untuk pengetahuan semua, ini merupakan semester akhir angah disini. Apa yang angah harapkan ialah, angah akan berjaya hadapinya dengan penuh cekal dan tabah.
Aircond Sejuk!!

Apa yang angah kesalkan ialah ketika exam sebentar tadi, suasana biliknya sangat menyedihkan. Angah exam di dalam bilik percussion, di mana bilik tersebut ialah bilik kedap bunyi. Ditambah lagi dengan kehadiran pendingin hawa yang terlampau sejuk , ianya telah mengingatkan angah pada suatu kejadian di pertengahan tahun ini. Sangat mengerikan.
 Walaupun ada sedikit rasa sedih dan rasa kesal d hati, tetapi angah masih lagi mampu tersenyum kerana angah dapat selesaikan juga peperiksaan midterm dengan jayanya. Meskipun pada awal tadi, ketika angah nak masuk ke dalam kawasan fakulti , ada seorang polis bantuan telah membuat perkara celaka, tetapi angah maafkan juga.
Sekian.

Read more ...