7 November 2016

Ulasan Muzik Video (MV) Menatap Dalam Mimpi , Dato Siti Nurhaliza
Assalamualaikum dan salam sejahtera


Anda dah tengok belum video klip terbaru penyanyi No 1 negara, Dato' Siti Nurhaliza? Baru-baru ini beliau telah melancarkan sebuah video klip Menatap Dalam Mimpi. Lagu tersebut merupakan antara lagu yang tersenarai dalam album yang paling baru iaitu album Unplugged 2015.
Mungkin ada yang tak sedar bahawa sebelum ini , satu video klip telah dihasilkan dengan lagu yang sama tetapi telah di delete oleh pihak pengurusan Dato Siti Nurhaliza kerana mendapat kritikan dan juga ulasan negatif daripada peminat beliau.
Jadi, kali ini kepada mereka yang belum lihat video klip ini , aku berikan sedikit paparan tentang muzik video ini.


Ini merupakan babak yang terdapat dalam video klip tersebut. 


Bahagian ini wujudnya rasa sedih sebab aku rasa lagu ini ditujukan buat arwah bapa beliau yang meninggal dunia beberapa tahun yang lalu.


Babak seterusnya di taman bunga yang sangat cantik.Dan akhir sekali babak di rumah apabila segalanya cuma mimpi.

Secara keseluruhan , aku memberikan 5 / 5 bintang buat pihak pengurusan dan juga pihak pembikinan muzik video ini. Walaupun video sebelumnya sangatlah tidak cantik, tetapi video kali ini betul-betul memberikan aura sebenar sebagai penyanyi tersohor negara.
Segala emosi dan penceritaan dapat dilihat di dalam video ini , tentang bagaimana beliau rindukan kasih sayang ayahnya. Kalau dilihat dari lirik lagu tersebut sendiri dapat memahami secara keseluruhan apa yang dimaksudkan. Diharapkan selepas ini lebih banyak muzik video yang sebegini baik pembikinannya dapat dihasilkan untuk penyanyi kesayangan ramai ini. 


 Untuk melihat muzik video Menatap Dalam Mimpi , anda boleh lihat di ruangan Youtube di bawah.
 

                              

Sekian.
Read more ...

GegarVaganza 3 : Kedudukan Peserta Minggu KeempatSumber : Astrogempak 
Konsert keempat GegarVaganza musim ketiga (GV 3) menyaksikan Elly Mazlein diumumkan sebagai bintang ketiga yang terhenti gegarannya.Bertemakan DuetVaganza, Elly telah menyampaikan lagu berjudul Jangan Menangis Sayang nyanyian asal Safura dan Oney bersama bintang undangan, Acong Sweetchild.
Selain Elly, sembilan bintang GV 3 memberikan saingan sengit membuatkan juri tetap Datuk Ramli MS, Datuk Khatijah Ibrahim dan juri jemputan Datuk Ahmad Tarmimi Siregar sukar untuk menentukan siapa yang layak berada di kedudukan pertama.
Dalam pada itu, Ayai Ilusi, rakan duet kepada Nora telah diumumkan sebagai pemenang Anugerah Pasangan Paling Menyengat. Ayai berjaya membawa pulang rantai mutiara tajaan Rafflesia bernilai RM5,000, penginapan tiga hari dua malam di Hotel Puteri Pacific Johor Bahru, Rebung SPA, baucer tunai tajaan Go Shop berjumlah RM1,000 dan barangan Pamoga Qu Puteh.


Di bawah merupakan kedudukan peserta berdasarkan format pemarkahan 100%  oleh juri profesional dan komen-komen yang telah diberikan:
1. Gmie Screen - Pada Syurga Diwajahmu (duet Nizam Laksamana): “Pada saya, lagu ini lagu bunuh diri. Tapi, kamu tidak terkucil. Tahniah!” - Datuk Ahmad Tarmimi Siregar.
2. Ameng Spring - Nilai Cinta (duet Siti Nordiana): “Malam ini anda tunjukkan part of you yang belum pernah orang lihat. You delivered well, keep it up!” - Datuk Khatijah Ibrahim. 
3. Nora - Terlanjur Cinta (duet Ayai Ilusi): “Saya menyaksikan sebuah persembahan broadway. Persembahan duet itu berlaku. Persembahan yang ingin disampaikan terpantul keluar,” - Datuk Ahmad Tarmimi Siregar.
4. Intan Sarafina - Aku Yang Tersakiti (duet Fazli Zainal): “Kamu harus bergerak ke arah positif. Tak payah malu-malu kerana you can sing. Kamu berdua deliver sangat bagus,” - Datuk Ramli MS.
5. Shidi Data - Lamunan Terhenti (duet Ezlynn): “Pada awalnya saya takut dengan key yang digunakan oleh Shidi, tetapi ketakutan saya berubah. Awak sampaikan lebih baik dari penyanyi asal tetapi awak belum berani,” - Datuk Ahmad Tarmimi Siregar.
6. Zarul Umbrella - Lelaki Ini (duet Farahdhiya): “Lagu ini agak susah untuk kamu, not too bad. Suku kata dan teknikal sangat lain. Buat lagi banyak corak lagu yang lain,” - Datuk Ramli MS.
7. Zur Eda - Rindu Bayangan (duet Nassier Wahab): “Feel yang kamu dan Nassier bagi sangat baik. But this is competition, you have to be careful,” - Datuk Khatijah Ibrahim.
8. Azharina - Doa Buat Kekasih (duet Haleeda): “You did very well, kombinasi agak bagus, tetapi first verse agak keras,” - Datuk Khatijah Ibrahim. 
9. Siti Sarah - Bunga Angkasa (duet Rahmad Mega): “Your second voice is out of tune tadi, tapi okay sebab lagu ini agak susah untuk kamu,” - Datuk Ramli MS.
10. Elly Mazlein - Jangan Menangis Sayang (duet Acong Sweetchild): “Peminat suka jiwa kamu menyanyi. Tetapi teknikal kamu agak bad. Banyak lagu kamu dapat menjiwai, teknikal itu tengoklah atas ihsan kita,” - Datuk Ramli MS.

GV 3 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA pada setiap Ahad, pukul 9.00 malam serta boleh ditonton di Astro Ria (saluran 104) dan Astro Ria HD (saluran 123).
Konsert minggu kelima GV 3 bakal membawa tema HitsVaganza dan sembilan bintang masih kekal berentap untuk merebut gelaran juara.
Jika anda terlepas menonton konsert minggu GV 3 atau ingin menonton secara 'live streaming', klik ---> GegarVaganza.

Teks oleh: Kamaruddin Razal
Read more ...