14 Jun 2017

QUILL CITY MALL RAYA KASIH & CINTA WITH FATTAH AMIN & NUR FAZURA



QUILL CITY MALL RAYA KASIH & CINTA
CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY INITIATIVE WITH
FATTAH AMIN & NUR FAZURA
&
EXCLUSIVE “HERO SEORANG CINDERELLA” BOOK SIGNING CEREMONY


A “Berbuka Puasa” Initiative with Fattah Amin & Nur Fazura during this holy month of Ramadan together with orphanage children


Monorel berhenti di Medan Tuanku,
Singgah di Quill City Mall KL membeli kelengkapan,
Sambil menunggu tandatangan buku,
Adik-adik bersama kita meraikan.

Hero Seorang Cinderella dinantikan,
Fattah & Fazura kini bergandingan,
Kasih & Cinta bersama dicurahkan,
Tanggungjawab sosial tidak dilupakan.

KUALA LUMPUR, 11 JUNE 2017 – Quill City Mall Kuala Lumpur, a family and kids friendly shopping destination along Jalan Sultan Ismail Kuala Lumpur is honored to present the momentous Raya Kasih & Cinta themed Corporate Social Responsibility initiative with Fattah Amin and Nur Fazura today in conjunction with Ramadhan and Hari Raya Aidilfitri celebrations. “Hero Seorang Cinderella” (HSC) drama series main casts, Fattah Amin and Nur Fazura attended the memorable event.


The Main Atrium has been turned into the Hero Seorang Cinderella theme for the Raya celebrations, providing shoppers an unforgettable experience from the drama series. The cast of this drama series are still shooting in the mall and shoppers might just be lucky to catch the casts at the mall. Come and experience the various Kasih & Cinta scenes enfolded in the drama series shot exclusively at Quill City Mall KL.


This Raya, it is all about Raya Kasih & Cinta as Quill City Mall KL welcomed a total of 43 children from Rumah Shifa Setapak and Rumah Bakti NurShaheera for a “Majlis Berbuka Puasa” in conjunction with the month of Ramadan. The children from these two homes were invited to spend their day at Quill City Mall KL for the upcoming Raya celebrations whereby they shopped for new stationaries and participated in various activities as well as games during the event. The orphanage children sealed their love with a customized love message written on Kasih & Cinta Quill Love Locks on the love fixture together with Dato Ar. Michael Ong, Fattah Amin and Nur Fazura during the Corporate Social Responsibility initiative.

“It’s our great pleasure to host this celebration of Raya Kasih & Cinta Corporate Social Responsibility initiative and spread the true meaning of Ramadan to the children from Rumah Shifa Setapak and Rumah Bakti NurShaheera. LOVE and GIVING is the true meaning of this celebration. This is especially for the children to have a memorable experience for Raya this year, to bring joy and love to the underprivileged in the spirit of Raya Kasih & Cinta.” said Dato’ Ar. Michael Ong, Group Executive Director of Quill Group of Companies.


Dato’ Ar. Michael Ong, Executive Director, Ng Chee Kheong, COO of Quill Group of Companies, Joseph Teo, Vice President, Marketing of Quill City Mall Kuala Lumpur, together with Fattah Amin and Nur Fazura launched this Corporate Social Responsibility initiative. Subsequently, “Hero Seorang Cinderella” Book Signing Ceremony was held whereby Fattah Amin and Nur Fazura signed HSC novels for their lucky fans.


As part of this noble and worthy cause in spreading the love this Raya, Quill City Mall KL gave away Limited Edition “Hero Seorang Cinderella” Pillow and Hari Raya green packets to the children. The children received the Hari Raya packets from the management of Quill City Mall, Fattah Amin and Nur Fazura.




The children were later treated to a scrumptious Buka Puasa meal at Aragan Yokocho, a new Japanese restaurant serving authentic Japanese food - the first and largest authentic Japanese restaurant in Asia. The restaurant provides a dining area which is sectioned off into four distinct seasonal themed seating areas featuring the four seasons in Japan: spring, summer, autumn and winter. Shoppers can come and experience a four season Buka Puasa dining here as well.

For those still shopping for Raya essentials, an array of collections from Fattah Amin, Prima Valet artists’ collection such as Amy Search and Shaheizy Sam, Elrah Exclusive, Altelia Amani, Nur Aishah, AEON, Gajah Duduk and many more were featured during this entire Raya campaign.

Not to forget, our Shop, Dine and Win contest is currently ongoing. Come and shop for your Raya essentials and stand a chance to be one of the many lucky ones to win the weekly prizes lined-up for shoppers. Shop, Dine & Win weekly prizes are as below:

·  Week 8 (5 June - 11 June 2017) – Dyson Tower Fan, Tefal Griller
·  Week 9 (12 June - 18 June 2017) – Dyson Vacuum Cleaner, Happy Call Double Pan
·  Week 10 (19 June - 25 June 2017) – Panasonic Washing Machine, Happy Call Ceramic Pot Set
·  Week 11 (26 June – 2 July 2017) – YAMAHA Desktop Audio, Philips Glass Blender
·  Week 12 (3 July – 9 July 2017) – Sony 4K Smart LED TV, iPhone 7 Plus 128 GB (Grand Prize)

This Raya, Quill City Mall KL is the best choice to gather with family and friends as shoppers can enjoy festive Raya offerings from our valued tenants with various promotions ranging from food, fashion, entertainment and much more. Get your Raya goodies from our tenants AEON, Gajah Duduk, Ethnic Sense and more. Avoid the rush hour traffic and come “Berbuka Puasa” with us at Quill City Mall KL. Free parking is available after 5pm onwards on weekdays whereas RM3 flat rate on weekends.
 For more information, visit our Facebook, Instagram: QuillCityMallKualaLumpur or our website http://www.quillcitymall.com.my.
Read more ...

9 Jun 2017

Percutian ke Sarawak Yang Awesome !!


Assalamualaikum dan salam sejahtera




Percutian ke Sarawak Yang Awesome
Hai korang! Ada tak yang nak plan pergi bercuti di Sarawak ??? Pergilah weh….best…ok for those yang masih tercari-cari tempat penginapan tu… haaa meh saya nak suggest Imperial Hotel Kuching. Hotel 4 bintang ini letaknya di tengah-tengah bandaraya Kuching. Location memang sangat strategic di mana hanya  5 - 10 minit perjalanan bila drive dari Lapangan Antarabangsa Kuching dan Pusat Perniagaan Bandaraya. Yang syoknya hotel ini terletak bersebelahan Pusat Beli-belah Boulevard dan Imperial Suite. Haaaaa, yang shopaholic tu memang suka la kan.
Hotel ini provide 339 bilik tetamu .  Jenis bilik yang ditawarkan iaitu bilik superior, deluxe, corner deluxe, suite eksekutif, suite predsiden, 3 bedroom apartment, 4 bedroom apartment dan 5 bedroom apartment. Saya pernah menginap di deluxe room. So far bilik ni nice dan berada di level paling atas. 
Boleh tengok pemandangan bandaraya .  Cantik!! Service dan facilities yang diberikan adalah WIFI, katil saiz king, kemudahan bancuh kopi atau teh, tempat mandian kiub dan tab mandi. Tv pon besar iaitu 42 –inci. Saluran tv yang disediakan HyppTV, mini peti sejuk, peti keselematan (rasanya size boleh muat komputer riba , iron (so tak payah susah-susah nak call pihak hotel), sofa (saiz individu) tepi katil, jubah mandi, surat khabar,parking percuma dan boleh akses  ke pool, gym, bilik sauna dan wap.  
Yang bagusnya pihak hotel ada sediakan perkhidmatan pengangkutan berjadual percuma untuk ke airpot dan pusat perniagaan bandaraya. Ha tak perlula susah-susah nak cari teksi kan. Ini kira facilities untuk bilik paling basic. Kalo lagi mahal, confirm facilitiesnya pun lebih wow. Jom buat tempahan bilik hotel di www.traveloka.com sekarang.
Kekadang dah syok lepak kat hotel, rasa malas nak keluar cari makan. Haa makan kat Imperial Garden Restaurant  di hotel ni pon dah sodap. Open every day, stating from 6 pagi sehingga 11 malam. Korang boleh nikmati buffet sarapan pagi. Macam-macam menu disediakan. Ala carte turut ada. Kat situ makanan merangkumi citarasa timur dan barat.  
Makanan tempatan pon ada. Tapi kalau korang pilih untuk lepak santai sambil nikmati snack ringan seperti kek,pastry,pai, biskut sambil minum kopi buatan khas, teh dan jus.. haaa sila lah lepak di Lobby Lounge. Ruang legar dengan dekorasi kontemporari memang awesome. Oh ya, kalau memang dah malas sungguh atau lapar pada lewat malam atau awal pagi, call je pihak hotel untuk perkhidmatan hantar makanan kebilik 24 hour.
Psst…Bagi penggemar seafood, wajib pergi ke the best seafood in town @ Top Spot Seafood . Macam-macam ada tapi nak sugget menu ialah ketam masak telur masin.serius memang sedap weh. Try tau!!



Dah sampai Sarawak mestila nak tau about cara hidup orang sanakan. Pergilah ke Sarawak Cultural Village. Terdapat  pelbagai replica rumah yang mewakili etnik-etnik dan kaum utama di Sarawak seperti  Iban, Bidayuh, rumah panjang Orang Ulu, penempatan Penan, rumah tinggi Melanau, rumah orang melayu Sarawak dan sebagainya. Yang menariknya staff yang bekerja di sana akan memakai pakaian tradisioanl masing-masing dan menjalankan aktiviti tradisional. So rajin-rajinla tanya staf disana untuk dapatkan info tentang kehidupan mereka. Sangat menarik!! Jangan lupa juga untutk saksikan persembahan tarian tradisional di sebuah dewan.
Sesiapa yang nak tengok bagaimana rupa realnya rumah panjang boleh pergi ke Rumah Panjang Annah Rais Bidayuh. Dari Bandar Kuching kira-kira 90km . Dah alang-alang sampai rumah panjang, bolehlah singgah ke kolam air panas yang sangat popular dan asli.
Dah namanya pergi Kuching kannnn… so ape kata korang pergi Muzium kucing. Hehe. Muzium ini merupakan muzium kucing pertama di dunia okeh!!! Terletak di Petra Jaya di banggunan City Hall.  Di dalam muzium ini terdapat pelbagai pameran, gambar , kesenian dan cenderamata dimana kesemuanya dikaitkan dengan kucing. Masuk percuma je!! Tapi kalo nak ambil gambar tu dikenakan caj RM3 dan sapa nak record video pula dikenakan caj RM5. Muzium ini dibuka every day except cuti umum. Waktu operasi adalah dari pukul 9 pagi hinggalah ke 5 petang. Before balik boleh singgah Tugu Kucing.  Don’t forget to take the picture ya. Bukti korang dah sampai sana..hihi.
Sekian.
Read more ...

7 Jun 2017

Juadah Berbuka Puasa 1


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini aku nak bercerita tentang juadah berbuka puasa yang aku makan ketika seminggu berpuasa. Alhamdulillah. Aku sangat bersyukur kerana diberikan rezeki untuk berbuka bersama keluarga. Sudah beberapa tahun aku tidak berpuasa pada Ramadhan pertama bersama keluarga. Kali ini , kesemua ahli keluarga berada di rumah pada hari pertama Ramadhan.


Bila bersama keluarga , antara juadah yang pasti ada adalah Roti John. Selain itu , beberapa jenis kuih juga menjadi pilihan kami sekeluarga.


Bubur


Kuih Buah Melaka


Agar-Agar


Roti Pita.

Aku paling suka roti pita daging yang hanya terdapat di Seberang Jaya , di tempat kakak aku tinggal. Roti pita yang sangat besar dan penuh dengan inti. Sangat berbaloi!


Buah Anggur


Cekodok


Pulut bersama pisang mentalon

Mesti ada yang terliur kan dengan makanan-makanan ini? Selain daripada beli di bazar ramadhan , keluarga aku juga masak sendiri di rumah. Sangat seronok bila mana semua ahli keluarga berada di rumah. Masing-masing akan membantu untuk menyediakan masakan.
Semestinya anda juga begitu bukan? Apa cerita anda untuk bulan puasa ini?

Sekian. 
 

Read more ...

6 Jun 2017

"Membedah" Album SimetriSiti Limited Edition



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Entri kali ini adalah berkenaan Album SimetriSiti Edisi Eksklusif. Untuk pengetahuan anda semua, aku merupakan salah seoarang daripada 300 pembeli bertuah yang telah berjaya mendapatkan album SimetriSiti versi istimewa iaitu dengan kulit album berbeza daripada yang biasa juga 3 keping poskad beserta tandatangan Dato Siti Nurhaliza.
Justeru itu, dalam entri ini akan aku tunjukkan kepada anda semua isi di dalam album itu. Sesungguhnya aku berasa sangat teruja apabila dapat membuka dan melihat setiap satu item yang terdapat di dalam album ini. 



Gambar di atas adalah gambar album ini. Kulit album yang sangat elegan , cantik serta vintaj. Sangat berbeza daripada kulit album Dato Siti Nurhaliza yang pernah dihasilkan sebelum ini.


Versi limited edition ini menawarkan 3 keping poskad yang cantik. Kesemuanya memperlihatkan wajah penyanyi pujaan Malaysia ini. 







Tiga gambar di atas adalah tiga keping poskad yang terdapat di dalam album ini. Sangat cantik! Kualiti gambar yang sangat menarik! Memang akan aku simpan buat selama-lamanya. Boleh dilihat di bahagian tepi setiap poskad , ada tandatangan beliau.


Gambar di atas adalah bahagian dalam album ini , setelah poskad dikeluarkan. Melihat kepada CD album ini, kelihatan sangat cantik. Dengan font tulisan SimetriSiti itu yang sangat klasik.

Seterusnya , akan aku tunjuk beberapa bingkisan yang terdapat dalam buku lirik yang diberikan.


Dimulakan dengan kata-kata madah yang sangat mendalam maksudnya.



Contoh lirik yang diberikan , Bersandar Cinta dengan gambar-gambar yang sangat menawan hati.



Apa yang menarik adalah terdapat beberapa gambar yang mempunyai caption tentang penghargaan Dato Siti Nurhaliza terhadap mereka yang telah membantu beliau untuk berada di kedudukan sekarang. Penghargaan diberikan kepada pereka busana, juru mekap , penulis lirik , komposer dan lain-lain.



Buku lirik itu di tutup dengan kata-kata ucapan daripada Dato Siti Nurhaliza sendiri.


Gambar di atas adalah kulit belakang bagi album SimetriSiti ini.

Sekali lagi , Dato Siti Nurhaliza membuktikan beliau sentiasa memberikan naskhah terbaik buat peminat-peminat beliau. Setiap buah tangan yang dihasilkan semestinya dijaga rapi dari segi kualiti dan sebagainya. Sebab itu , setiap kali Anugerah Industri Muzik berlangsung , beliau pasti tidak akan pulang dengan tangan kosong.

Semogo album ini berjaya menjadi salah satu album terbaik di Malaysia. Semoga album ini diterima ramai dan lagu-lagu di dalam album ini menjadi hits sebagaimana album-album terdahulu. In shaa Allah.


Entri berkenaan :  Review Album SimetriSiti 2017


Read more ...

Pembuli Zulfarhan Disiasat Di Bawah Seksyen 302, Hukuman Gantung Sampai Mati Jika Sabit Kesalahan


Assalamualaikum dan salam sejahtera




Kematian Zulfarhan Osman Zulkarnain, 21, kini disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh dan jika disabit kesalahan, boleh membawa kepada hukuman gantung sampai mati.
Zulfarhan yang juga pelajar di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) dilaporkan meninggal dunia akibat didera rakan dengan seterika wap pada Khamis lalu.  
Untuk membantu siasatan, pihak polis telah menahan reman 36 suspek yang terdiri daripada 32 penuntut UPNM dan empat lagi daripada Universiti Tenaga Nasional (UNITEN).
Mahkamah Majistret Sepang juga telah mengeluarkan perintah reman selama tujuh hari kepada suspek setelah penuntut Fakulti Kejuruteraan Elektrik itu meninggal dunia pada jam 10 malam Khamis. 
Menurut Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, beberapa rakan mangsa telah menghantarnya ke hospital untuk rawatan kerana mengalami kecederaan melecur dan lebam.
“Tangkapan telah dijalankan ke atas 36 orang mahasiswa yang berusia 20 dan 21 tahun.
“Mereka terdiri daripada 32 penuntut UPNM dan empat penuntut Universiti Tenaga Nasional (Uniten),” jelasnya.

Sumber : Malaysia Gazette


Sumber : AstroGempak

  :- Siapa yang bersalah? Siapa yang patut dipersalahkan? 
Read more ...

5 Jun 2017

Salam Ramadhan 2017


Assalamualaikum dan salam sejahtera



Alhamdulillah , hari ini baru berkesempatan untuk melihat blog ini. Setelah hampir beberapa hari atau minggu tiada sebarang entri di hasilkan, kini aku kembali! Entri pertama di bulan Jun dan juga bulan Ramadhan.
Salam ramadhan diucapkan kepada semua pembaca dan juga blogger seluruh Malaysia. Semoga anda semua dapat menjalani ibadah puasa dengan sebaik mungkin. In shaa Allah, kita sama-sama memanfaatkan bulan ibadah ini dengan jayanya. 

Sekian. 
Read more ...