4 Mac 2017

Penghargaan Buat Pengomen TegarAssalamualaikum dan salam sejahteraKepada anda semua , mungkin ada yang tidak perasan bahawa ada satu widget terbaru yang di letakkan di sebelah kanan bawah. Widget yang diberi nama Top Commentators ini diletakkan sebagai carta pengomen tegar blog ini untuk sebulan. Bermakna, sesiapa sahaja boleh menjadi pengomen tegar hanya dengan komen pada mana-mana entri dalam jangka masa 30 hari sebelum hari kejadian.

Sebagai penghargaan buat pengomen tegar, seramai 10 pengomen tegar untuk setiap tempoh 30 hari akan dimasukkan ke dalam bloglist dan juga diletakkan link mereka di satu slot di bahagian tepi blog ini. Ianya bertujuan untuk memberi penghargaan kepada anda yang sudi memberikan sokongan buat blog ini tak kira masa.

Sekian. 
 

Read more ...

Praktikal Di Istana Budaya 5 : Lawatan ke Balai Seni LukisAssalamualaikum dan salam sejahtera

Apa khabar? Alhamdulillah, ini merupakan siri ke 5 bagi cerita tentang praktikal di Istana Budaya. Untuk pengetahuan semua , di Istana Budaya terdapat pelbagai bahagian  dan aku berpraktikal di bahagian Muzik.
Bagi sesiapa yang pernah ke Istana Budaya mahupun melalui Jalan Tun Razak berdekatan dengan Hospital Kuala Lumpur, pastikan akan melihat dua bangunan ikonik iaitu bangunan Istana Budaya dan juga bangunan Balai Seni Lukis Negara. 

Pada 21 Februari 2017 yang lalu , Pengarah Bahagian Muzik iaitu Encik Mustafa Fuzer telah membawa pelajar praktikal ke Balai Seni Lukis Negara yang terletak betul-betul bersebelahan dengan bangunan Istana Budaya. Seramai 11 orang termasuk staff bahagian muzik telah mengikut lawatan ini.

Jom lihat gambar.


Di kawasan lobby.
Antara koleksi gambar Allahyarham Tuan Guru  Nik Aziz


Salah satu bentuk seni yang menarik.


Potret kanak-kanak yang nampak real.


Potret Dato Siti Nurhaliza
Potret Dato SudirmanPelajar praktikal bersama En Hasnul


Di salah satu ruangan di dalam ruang pameran.


Bergambar bersama staff.

Secara jujurnya, aku pada mulanya hanya memikirkan bahawa Balai Seni Lukis hanya mempunyai gambar dan lukisan sahaja. Sebenarnya ada pelbagai jenis bentuk seni yang terdapat di sana. Salah satu seni yang aku sangat suka adalah bila mana penggunaan cahaya dan asap.

Selain itu , ada juga seni yang aku tak faham. Mungkin kerana aku terlampau tidak kenal seni? Yang penting , aku suka dengan semua seni yang ada. Maksud aku di sini adalah setiap seni mahupun yang kita nampak mudah atau nampak susah untuk dihasilkan adalah seni. 
 Sekian.

Cerita sebelum :-

Praktikal Di Istana Budaya 1 | 2 | 3 | 4 
Read more ...

Pemenang Segmen Review Blog BertuahAssalamualaikum dan salam sejahtera


 Pengumuman untuk pemenang bagi segmen Review Blog Bertuah by www.aerillhassan.com. Terima kasih diucapkan kepada mereka yang telah menyertai segmen yang tidak seberapa ini. Alhamdulillah , walaupun ketika segmen ini dilancarkan, aku agak busy , tetapi sambutan yang diterima lebih daripada yang aku jangkakan.

Jadi, di sini akan aku perlihatkan senarai mereka yang telah menjadi pemenang untuk pencarian blog yang akan direview. Anda boleh blogwalking ke blog-blog ini sementara blog mereka direview. 


Group 1
 1. https://belogsjm.blogspot.my/
 2. http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.my/
 3. http://jombercontest.blogspot.my
 4. http://www.adianiez.com/
 5. https://missobsesi.blogspot.com/
Group 2
 1. http://mellyacrayola.blogspot.my/
 2. http://deariescouple.blogspot.my/2017/02/segmen-review-blog-bertuah.html
 3. http://sishawa.blogspot.my
 4. http://radenotion.blogspot.my/2017/02/blog-review-segment-by-aerillhassan-blog.html
 5. http://starlavenderluna.blogspot.my
 6. http://unnianje.blogspot.my
Group 3
 1. http://www.leaazleeya.com/
 2. http://www.sayidahnapisah.com/
 3. http://mulan-sahbanu.blogspot.my 
 4. http://bajetciputselerabesar.blogspot.my
 5. http://www.huhahuhajerr.com/
Group 4
 1. http://sweetsourleyra.blogspot.my
 2. http://penselduabee.blogspot.com 
 3. http://satupermata.blogspot.my/ 
 4. http://solehahgirlz.blogspot.my/ 
 5. http://cikdylah.blogspot.com/

Blog yang tersenarai di atas akan direview secara berkumpulan, in shaa Allah setiap minggu akan dibuat entri berkenaan review blog ini. Tahniah sekali lagi kepada anda yang sertai dan menjadi pemenang.
In shaa Allah di lain waktu , aku akan adakan segmen review blog ini lagi supaya kita dapat mengenali sesama blogger.

Sekian. 

Read more ...